Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Năvală fără frontiere: Scene de haos în vămi

Scene de haos continuă să vină din vămile României. Mii de oameni au stat iarăși claie peste grămadă la cozi, ca să intre pe jos în țară și nu s-a respectat nicio regulă de distanțare socială.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Toată nebunia a început de la sfârșitul săptămânii trecute, imediat ce autoritățile au anunțat că românii care vin din alte țări nu mai trebuie să stea în centrele de carantină. Din păcate, riscul ca vămile să devină focare de coronavirus este imens, atrag atenția medicii.

De trei zile încoace, astfel de scene dezolante se derulează obsesiv la frontiera de vest de la Nădlac. Sute de oameni, veniți din toate colțurile Europei, nimeresc toți o dată într-o buluceală de nedescris.

Citeste si: VIDEO| Coşmar în Vama Nădlac

Obosiți, flămânzi și furioși că nu pot ajunge mai repede acasă, oamenii se îngrămădesc unii peste alții la porțile de intrare în țară. Față de ieri, când a fost un adevărat haos, sunt mai puțini, dar tot trebuie să aștepte.

Unii vin în concedii, alții au renunțat la munca în străinătate și spun că ar fi venit demult acasă, însă pandemia le-a dat lumea peste cap.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cum oamenii nu mai sunt duși din vamă spre centrele de carantină, ci sunt îndemnați să se izoleze acasă, sunt nevoiți să se descurce și cum pot cu transportul. Li se pun la dispoziție microbuze până la un tren, dar contra cost. De aici la o adevărată speculă a fost doar un pas.

Citeste si: VIDEO| Petrecerea care a sfidat toate regulile

Prefectul spune că a trimis polițiștii să îi verifice pe toți cei care transportă persoane. În ultimele 48 de ore, numai prin vama Nădlac au intrat în țară peste 40 de mii de români- de 5 ori mai mulți ca în zilele normale.

Și frontiera de la Petea a fost redeschisă pentru cei care vin din Occident, iar printre primii care au trecut granița au fost și 5 suceveni care spun că abia au așteptat să fie ridicată carantina ca să se întoarcă acasă.

Citeste si: Clipe de coșmar la Vama Nădlac! Sute de români așteaptă înghesuiți să intre în țară

Toți cei care intră în țară sunt obligați să se autoizoleze pentru 14 zile. Dacă nu respectă asta, riscă să ajungă în centrele de carantină și să plătească toate cheltuielile.

Medicul timișorean Virgil Musta spune că într-o săptămână, cel mult două, se va vedea efectul relaxării. Că ar putea să fim martori la o explozie de noi cazuri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI