„Inspectorii de la FISC ar putea merge pe teren înarmați. Ministrul de Finanțe vrea militarizarea angajaților antifraudă. Marcel Boloș susține că sunt situații în care inspectorii au nevoie de ajutor pentru a confrunta evazioniștii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Inspectorii ANAF ar putea merge înarmați pe teren

Pe lângă dosarul cu șină, inspectorii ANAF vor fi înarmați și cu pistoale atunci când merg în control.

Este un proiect de ordonanță de urgență al ministerului de Finanțe prin care ANAF ar urma să aducă mai mulți bani la bugetul de stat.

„Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat și reacția pe care o poate avea prorpietarul acelui bun”, a declarat Marcel Boloș.
Nu este o idee nouă. În țări precum Statele Unite ale Americii și în Rusia, angajații de la FISC sunt dotați cu arme. În proiect, portul de armă este prevăzut ca o posibilitate, nu ca o obligație. Nu este clar nici dacă este nevoie de personal calificat, sau inspectorii ANAF vor primi permisul de port armă.

Între timp, statul încearcă să aducă cât mai mulți bani la bugetul de stat. Tot mai mulți contribuabili s-au trezit cu popriri pe conturi în ultima perioadă pentru datorii pe care nici nu știau că le au.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După trecerea termenului limită de plată, contribuabilii care nu-și plătesc dările la stat primesc o somație care îi anunță că au la dispoziție 15 zile să achite datoria.

Apoi, statul pune poprire pe cont. Până acum, pentru sumele restante mici nu era rentabil pentru stat să trimită somații, digitalizarea a rezolvat această problemă.

La finalul anului trecut, peste 300.000 de români aveau popriri pe conturi. Cea mai mare datorie depășea 97 de milioane de euro.

Citește și: Inspectorii ANAF vor merge cu arma la ei ca să recupereze datoriile românilor la stat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si