Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Iar noi pătrundem acum în universul unui artist care știe foarte bine cum să facă imaginile să "vorbească". Tablourile lui sclipesc la propriu, căci sunt poleite cu praf de stele, a transmis Simona Pătruleasa.

Sclipiciul dă viață artei

Cu mult talent și cu puțîn praf magic, se naște un mic spectacol.

Mihail iubește artă știe foarte bine cum să o scoată în evidență. A ales sclipicul sau praful de stele, cum îi place să îl denumească, pentru a obține efecte uluitoare pe tablourile pe care le realizează.

Tabloul în sclipici necesită o rapiditate mai mare și se merge pe liniile mari ale fetei, iar ca timp undeva la 5 ore pentru dimensiunile mari.

Pasiunea lui pentru artă a pornit cu icoanele bisericești, dar cu timpul, pictorul și-a dat seama că trebuie să realizeze altfel de lucrări dacă vrea să îi atragă pe oameni spre acest domeniu. Așa au apărut tablourile cu sclipici. Artistul are o tehnică aparte care implică migală și atenție, iar imagine finalizată a tabloului prinde viață chiar sub privire uimte ale clienților săi.

Mihail Maxim: Schița este realizată din atelier cu lipciul, așa merg spre eveniment unde o să fie amplasat în centrul ringului de dans și invit invitații să mă ajute să realizez acest tablou.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mihail Maxim transmite emoție prin culoare și linie. Fascinat încă din copilărie de artă și frumos, tânărul a prins drag de această meserie după ce a văzut restaurarea unei biserici din cartierul în care locuia.

Mihail Maxim: De aici am plecat către pictură bisericească și a apărut dorința de a mă înscrie la școală de pictură bisericească din cadrul patriarhiei.

Ulterior, și-a dorit să ducă pasiunea lui la un alt nivel. Așa a descoperit praful de stele care îl ajută să creeze magie.

Mihail Maxim: Am vrut să nu mă axez doar pe partea bisericească și am vrut să caut nișe, să le arăt oamenilor că un pictor bisericesc nu e doar pentru icoane, poate să se extindă și să vadă și modernul, mai ales în perioada aceatsa, mers foarte bine tablourile în sclipici.

Călătoria în lumea spectacolelor de artă cu sclipici a început la rugămintea unui preieten, cu un portret realizat la o nuntă. Pentru că momentul a avut mare succes, cererile au început să se înmulțească iar Mihail și-a dat seama că abordarea lui are succes. Așa a început să creeze tablourile, de la zero, chiar în timpul evenoimentelor la care este invitat.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mihail Maxim: Eu vin cu tabloul schițat întâi dar în același timp îi pun să mă ajute, la numărătoare și să arunce mirii sclipciul pe tablou. e acel moment suprinzător când apar chipurile lor și toată lumea e bucuroasă

Timpul de realizare al tablourilor variază, în funcție de dimensiune și de numărul persoanelor pe care le portretizează. În medie, însă, durata este de aproximativ 5 ore, iar prețurile pornesc de la 250 de lei.

Vestea despre abilitățile lui s-a dus repede și multe dintre vedetele noastre au apelat la serviciile pictorului, pentru a-și imortaliza imaginea în sclipici. Însă în paralele cu magia prafului de stele, Mihail nu și-a uitat nici prima dragoste: pictura icoanelor. Pentru astfel de opere de arta lucrează, însă, mult mai mult timp, căci procesul este mai complex.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: