În stânga imaginii vedem frunza verde, creația pentru care s-au plătit 900 de mii de euro în vremea când Elena Udrea era ministru al Turismului. În dreapta regăsim noua propunere de siglă a României creată de Charlie Ottley și echipa lui, care costă doar o mie de euro. Diferențele vizuale sunt uriașe, iar la fel sunt și diferențele de costuri.

Duelul siglelor: Frunza verde vs. noua propunere a lui Charlie Ottley/ Diferențe vizuale și de cost în promovarea României

„Spune că noi avem copaci. Dar avem și cea mai mare rată de tăieri ilegale de păduri din Europa, deci să atragem atenția asupra acestui lucru, nu este grozav. Trebuie să reinventăm poziția României în străinătate, atunci cred că ne-am făcut treaba”, a spus Charlie Ottley.

Citește și: Charlie Ottley, la pas prin România albă

După ce ani de zile a încercat să convingă ministerul Turismului să schimbe frunza din logo-ul României, documentaristul britanic a luat problema în propriile mâini. A cooptat în echipa sa doi soți din Statele Unite, iar împreună au creat partea grafică și designul noii sigle. 

Citește și: VIDEO| O dronă americană s-a prăbușit în Câmpia Turzii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Am vrut să includem lupul dacic pentru că are legătură cu istoria. Pentru noi, frumusețea și natura trebuia să includă munții și steagul, că să putem arăta și cultura, iar spicul de grâu apare pentru că este grânarul Europei. Ce ar însemna pentru voi ca această siglă să devină sigla oficială a României? Cred că ar fi nemaipomenit”, a explicat Shaun Gray.

Citește și: Charlie Ottley descoperă frumusețile României

„Am stat aici și am desenat, în ultimele trei zile, am creat un logo care să îi facă fericiți pe toți, să arate că reprezintă foarte bine țara. M-am îndrăgostit de țara voastră. E frumoasă, cultura, oamenii, mâncarea, totul este incredibil!”, a continuat Maryssa Gray.

Angajamentul prin artă: Documentaristul britanic și-a tatuat logo-ul dedicat României, demonstrând devotamentul său într-un gest permanent

Ca să arate cât de dedicat este acestei cauze, Charlie Ottley și-a tatuat pe braț litera „R” din noul logo, care este format din imaginea lupului dacic. Maryssa este designer grafic și tatuator, iar ea a fost cea care a imprimat noua creație pe trupul documentaristului britanic. După aproape două ore de muncă a venit și rezultatul.

Citește și: Charlie Ottley și-a recuperat drona furată

Charlie Ottley este rezident în România și locuiește într-o casă bătrânească din satul brașovean Șirnea. Pentru că trăiește de mulți ani în țara noastră el vrea să ofere gratuit ministerului Turismului această siglă nouă care ar putea deveni brand național.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Ar fi un vis devenit realitate pentru mine. Avem nevoie de un logo care să capteze frumusețea, magnificul și diversitatea culturală și istoria bogată pe care o are această țară”, a spus Ottley.

Citește și: Au fost prinși hoții lui Charlie Ottley

Dacă sigla va fi acceptată de ministrul Turismului atunci aceasta ar putea apărea în toate unitățile de cazare și localurile din România. În plus, logoul va putea fi folosit și la târgurile de turism din străinătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si