Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Operațiunea de scoatere a navei cu 14.000 de oi la bord din portul Midia a eșuat

Operaţunea de ridicare a navei care s-a scufundat în portul Midia cu peste 14 mii de oi la bord a eşuat. Cablurile care trebuiau să ridice vasul au cedat din cauza unor erori de calcul.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Macaraua gigant cu o greutate de 6500 de tone și o înlțime de 100 de metri trebuia să ridice nava eșuată şi să o repună pe poziţie. În tot acest timp, o barja imensă rotește epava. Un calcul greşit le-a dat însă planul peste cap. Tensiunea din cabluri a devenit atât de mare, încât acestea au cedat.

La acel moment, se înregistra în cabluri o tensiune de 1350 de tone de forță.

Numai corpul navei are greutatea de 2.500 de tone, la care se adaugă 630 de tone de cadavre de animale aflate la bord și alte 7.000 de tone de apă de mare, pătrunse la interiorul epavei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Un șofer neatent a intrat cu camionul într-o casă. Care a fost norocul proprietarilor locuinței

 Nu este exclusă nici varianta unei surpaîncărcârii inițiale. Dacă pe navă nu au fost urcate 14.000 de oi cum se estima inițial, ci mai multe, atunci și din acest motiv calculele celor care operează macaraua ar fi putut să fie date peste cap.

Operaţiunea de ridicare a vasului costă 4 milioane de euro și este suportată de Administrația Porturilor Maritime, care va recupera banii de la armatorul navei eșuate.

Urmează să se schimbe întregul sistem de ridicare și va fi reluată operațiunea după aceea.

Citeste si: FOTO| Ultimele informații despre incidentul din portul Midia. Câte oi au fost salvate

Din păcate, o astfel de tragedie se poate repeta oricând.

Chiar și în acest zile, alte mii de animale sunt încărcate în navele din Portul Midia pentru a ajunge în Orientul Mijlociu. Reprezentați ONG-urilor spun că stoparea transportului de animale către alte state este singura soluție reală pentru rezolvarea problemei.

Citeste si: Sfaturi practice pentru a-ti pastra sanatatea daca muncesti la birou

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI