Vestea că laptele s-ar putea ieftini de la 1 mai cu 20%, așa cum spun guvernanții, pare doar un vis frumos, după ce laptele s-a scumpit în ultimul an cu mai bine de 30 de procente. În urma discuțiilor, procesatorii ar urma să vândă, de bunăvoie, mai ieftin cu 10 la sută către marii retaileri, care, la rândul lor, ar urma să aplice aceeași reducere timp de șase luni.

Controverse chiar înainte de ieftinirea laptelui

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Citește și: VIDEO- Noi măsuri: laptele se va ieftini de la 1 mai. Care sunt noile prețuri?

După vestea ieftinirii laptelui, românii nu vor să mai creadă până nu văd cu ochii lor.

„O să fie mai scump ca benzina laptele, n-o să ne mai permitem!”;

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Niciodată n-o să se schimbe nimic. Prețul va fi la fel. Doar vorbe goale”;

Citește și: VIDEO- Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale oferă sprijin de urgență pentru producătorii agricoli din sectorul cereale

„Nu mai cred în nimic. Până nu văd, nu cred!”.

Discuții pentru ieftinirea laptelui de la 1 mai

Concret, reducerea ar trebui aplicată doar pentru laptele cu 1.5

și 3.5 la sută grăsime, care costă peste 7 lei.

Citește și: Daea, despre prețul redus al laptelui timp de șase luni: „Măsura va fi luată pentru ca oamenii să simtă că viaţa e mai ieftină”

Până acum, însă, niciuna dintre părțile implicate- fermieri, procesatori, retaileri și autorități nu știu exact cum se va aplica această măsură. Mai cu seamă că scăderea prețului va fi posibilă doar dacă procesatorii şi marile magazine vor fi de acord să suporte compensarea din buzunarul propriu.

Citește și: VIDEO- Studenții de la Agronomie contribuie la produselor băcăniilor

Propunerea de ieftinire a venit după ce diferențele de preț pe tot lanțul de distribuție sunt tot mai mari. Concret, dacă la fermieri prețul în luna aprilie este de cel mult 1.9 de bani, din fabrică laptele pleacă cu 4-5 lei. În final, la raft, prețul aproape că se dublează.

Citește și: VIDEO- Prețul laptelui scade timp de șase luni

Autoritățile se vor întâlni cu retailerii şi procesatorii care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețului la lapte pentru a stabili exact cum se va aplica reducerea preţului acestuia la raft.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si