Oradea este, fără doar și poate, una dintre cele mai atractive destinații turistice din România.

Orașul dichsit, cu amprentă austro-ungară, își dezvăluie moștenirea imperială în toată splendoarea.

Superbele clădiri în stil Art-Nouveau, arterele pietonale reabilitate pentru promenadă și aerul cosmopolit îi duc pe turiști cu gândul la Occident.

„Suntem foarte mândri de orașul nostru, care, de la an la an, ajunge la nivelul orașelor europene.

Chiar avem prieteni în străinătate care vin la noi și petrec foarte mult timp cu noi în orașul nostru”, spun locuitorii.

Oradea art-nouveau, destinație de vis pentru turiști

Orădenii se mândresc cu orașul lor și îi așteaptă cu brațele deschise pe turiști. La fel și autoritățile locale, care le-au pregătit o serie de evenimente cultural-artistice în aer liber pe toată durata verii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Printre ele se numără zilele dedicate curentului Art-Nouveau și Street Delivery Oradea, unde oamenii sunt invitați, cu mic, cu mare la joacă în parcurile din oraș și pe malul Crișului Repede.

„Aceste activități au menirea să promoveze frumusețe valorilor și creațiilor în stil Art-Nouveau cu care ne mândrim. Avem amplasate în zona centrală mai multe instalații 3D”, spune purtătorul de cuvânt al primăriei.

Numărul turiștilor care vizitează Oradea a scăzut la jumătate în pandemie, dar, din fericire, calendarul a fost reluat după relaxarea restricțiilor, așa că la Oradea se vor organiza foarte multe evenimente.

În acest week-end, de exemplu, turiștii sunt așteptați la Ziua Mondială Art-Nouveau.

Fondurile europene au transformat Oradea într-un magnet pentru turiști

Autobuzul turistic e din nou plin de călători. Aproximativ 70 de pasageri pe zi, semn că orașul nu duce lipsă de vizitatori după pandemie. O cursă de 40 de minute pe la principalele obiective turistice costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

„Ne bucurăm de turiști, vin, ne vizitează. Le place orașul foarte mult”, exclamă șoferul autobuzului.

Numărul turiștilor care ajung în Oradea s-a triplat în ultimii ani. Înainte de pandemie, orasul primea anual aproximativ 250 de mii de vizitatori, mai mulți decât locuitorii.

Fondurile europene atrase pentru modernizarea urbei depășesc o jumătate de miliard de euro.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si