„Nu este niciun loc în Bucureşti, din păcate, poate are o şansă!”

Este strigătul de durere şi, totodată, de revoltă al soţiei unuia dintre muncitorii căruia autorităţile nu i-au oferit nicio şansă de salvare în ţara noastră. Bărbatul, împreună cu un coleg, au fost victimele unui incendiu devastator care a cuprins, aseară, o fabrică din Inoteşti. O hală uriașă unde erau depozitate substanțe inflamabile a ars ca o torță.

În încercarea de a stinge focul puternic, cei doi angajaţi s-au ales cu arsuri grave pe 60, respectiv 70 la sută din corp. Deşi au ajuns la spital în stare critică, medicii de la noi nu au putut face mare lucru pentru ei, astfel că s-a decis transferul lor de urgenţă în străinătate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Au fost stabilizati si tratati in reanimarea spitalului nostru, iar azi au fost transportati de o ambulanta cu medic pe aeroportul otopeni de unde au fost preluati de un avion”, spun medicii.

Muncitorii cu arsuri grave după incendiu, transferați în Belgia și Austria

Unul dintre pacienţi a fost transferat la un spital din Belgia, iar celălalt la AKH, în Viena.

Asta pentru că după ani de investiții și multe amânări, România tot nu are suficiente paturi pentru marii arşi. Mai grav este că nu putem trata pacienţii cu arsuri de peste 60 la sută din suprafaţa corpului pentru că ţara noastră nu mai are o bancă de piele, vitală pentru aceşti bolnavi.

„În România exista 21 de locuri pentru marii arsi, pentru tratarea unor cazuri complexe de arsură, în realitate centre de tratare a marilor arsi in România nu există.

Erau ocupate și aseară, sunt ocupate și astăzi, de aceea imediat s-a pus problema transportului lor în străinătate”, spun oficialii.

Specialiştii străini sunt, însă, de părere, că autorităţile noastre lasă în voia sorţii vieţile marilor arşi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Arsura este o patologie care costă mult și cu patologia omului amărât, care nu-și permite cine știe ce artificii, deci eu înțeleg că orice manager de spital în loc să spitalizeze pe cineva pentru o lună cu risc de deces.
De ce să dea o căruță de bani pentru o chestie care, între ghilimele, „nu merită”. Că merită, e viața unui om. Dacă ar fi o rudă a lor, nu ar trimite în străinătate”, spun medicii.

România nu poate trata în siguranță pacienți cu arsuri grave

Pentru a fi tratați în condiții de maximă siguranță în ţara noastră, pacienţii cu arsuri grave ar avea nevoie de centre specializate, ca în străinătate. România nu are deocamdată niciunul. În 2019, o clinică dotată cu aparatură de ultimă generatie a fost deschisă de Sorina Pintea, la acel moment ministru al sănătăţii, însă doar de ochii lumii.

A doua zi după evenimentul oficial s-a constatat că unitatea medicală nu putea funcţiona din cauza unor germeni care puteau fi periculoşi pentru pacienţi.

Ar urma, în schimb, să se construiască 4 centre pentru mari arși- două în București, unul la Timișoara și unul la Iași- despre care se vorbește încă din anul 2014. Centrele există în acest moment doar pe hârtie și nimeni nu știe când vor fi construite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si