Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Panică la metroul din Capitală după ce două trenuri s-au ciocnit! Cum s-a produs incidentul?

A fost haos la metoru în Capitală după ce două trenuri s-au ciocnit. Călătorii au intrat în panică, iar pe peron s-a format o aglomerație colosală.

Redactia Stirile Kanal D,

Panică la metrou- Două trenuri pe aceeași linie [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Un grav incident a adus panica în metroul bucureștean. Sute de oameni au rămas blocați aseară în trenuri după ce o garnitură a intrat pe linia ocupată deja de o alta. A urmat o tamponare și un haos general. Între timp, pe peron supraaglomerarea a atins apogeul. Circulația a fost dată peste cap pe marile magistrale”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Trenuri ciocnite la metrou

Haosul s-a instalat în metroul bucureștean după ce două garnituri s-au ciocnit în stația Timpuri Noi. Călătorii furioși au încercat să deschidă cu forța ușile de acces sau chiar să spargă geamurile trenurilor. În interiorul metroului se aflau atât copii, cât și bătrâni, iar unii pasagerii au făcut atac de panică.
În timp ce călătorii strigau din răsputeri să fie lasați să iasă, mecanicii de metrou încercau disperați să calmeze spiritele.


Ciocnirea, la un pas de catastrofă, a fost catalogată de reprezentanții Metrorex drept o eroare umană. Mai exact, o greșeală de schimbare de macaz.

Citește și: Incident la metrou: Două trenuri s-au ciocnit la stația Timpuri Noi. Autoritățile au intervenit în acest caz

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Având în vedere condițiile care impuneau retragerea unei rame de metrou în stația Dristor 1, a trebuit să se întoarcă înapoi o ramă de metrou cu călători în ea și să fie trecută pe linia cealaltă în așa fel încât să poată să meargă la depou. Linia pe care a ajuns acea ramă era ocupată.

A fost la o viteză mică, a avut ca efect doar cuplarea celor două garnituri între ele, fără să existe nici un fel de pagubă materială”, a explicat Laurențiu Dumitru, director ANRE.
Mecanicii au fost testați cu aparatele alcooltest, iar rezultatele au fost negative.
Mai multe anchete au fost deschise în acest caz şi urmează a se stabili cine se face vinovat de incident. Din fericire, nimeni nu a fost rănit însă traficul de la metrou a fost blocat zeci de minute pentru ca pe unele linii s-a circulat în sistem de pendulă.
S-au înregistrat întârzieri uriașe, iar stațiile de pe magistrala 1 au fost supraaglomerate.
Și Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut companiei Metrorex să prezinte un raport privind cauzele accidentului dintre cele două trenuri. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI