Verginica Pintilie avea programată o vacanță în Japonia, dar pentru că niponii au decis să nu mai primească în țară străini, agenția de turism i-a oferit femeii, ca alternativă, un sejur în Cancun, Mexic. Vacanța de vis n-a debutat chiar bine pentru că autoritățile mexicane au sechestrat-o laolaltă cu alți turiști români pe aeroport.

„Până a doua zi, dimineață nu ne-au adus nici măcar apă, am solicitat pentru trebuia sa-mi iau medicamentele și mi-a adus într-un final”, povestește femeia.

Surpriză neplăcută pentru o pensionară după teroarea din Cancun

Surprizele neplăcute nu au încetat nici după vacanța cu peripeții petrecută peste ocean. Femeia a revenit în țară sâmbătă, pe 13 februarie, când Mexicul nu se afla pe lista țărilor cu risc epidemiologic, motiv pentru care aceasta a și primit pe aeroport dovada că nu trebuie să stea în carantină. Așa că luni femeia s-a prezentat cu acel document la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați, unde ocupă funcţia de preşedinte al comisiei de cenzori, numai că nu a fost primită la serviciu. Ba mai mult susține că i-au fost încălcate drepturile și că s-a simtit umilită.

„Când am venit aici, președintele asociației nu m-a primit de la ușă, atitudine negativă, imperativă, jignitoare. Să plec că așa hotărât în consiliu cât timp am fost plecată, să nu-i contaminez”, spune femeia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Abia după ce femeia a venit cu avizul medicului de familie a fost primită înapoi la serviciu.

„Pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat intrată în vigoare pe 11 februarie Mexicul nu figurează, deci nu era în zona galbenă. În baza documentelor de transport poate justifica momentul în care a intrat în țară și în urma confruntării cu această listă se poate vedea clar care a fost situația”, spun cei de la DSP.

O pensionară venită din vacanță, surpriză la serviciu

De cealaltă parte, directorul instituției susține că a vrut să aplice legea și să-i protejeze pe ceilalți angajați, nici vorbă de abuz.

„Doamna nu trebuia să vină la serviciu decât cu o rugăminte: să aducă de la medicul de familie- nu i-am spus să-și facă testul sau mai știu eu ce- că e bine. Și nu am făcut-o eu. Au venit oamenii din jur: domnule președinte, știm pe unde a fost, de ce nu-i cereți așa, să stea acasă câteva zile?”, spune șeful femeii.

Cei care se întorc din zone cu risc epidemiologic ridicat sunt luați în evidență de reprezentanții DSP încă de pe aeroportul din Otopeni. Datele călătorilor sunt transmise către direcțiile din teritoriu care au obligația să verifice dacă respectivii călători respectă măsura carantinării sau a izolării. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si