„În Idicel-Pădure, un sat cu vreo 200 de case. Acolo, Răzvan, un tânăr venit de la oraș, a reușit să reînvie o comunitate întreagă. A pornit la drum cu 50 de lei în buzunar și a pus pe picioare o afacere înfloritoare. Un vis în care a crezut doar el la început- a devenit un brand vestit în țara și peste hotare”, a transmis Chrsitian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Răzvan Rusu, tânărul care a pornit o afacere de succes în Idicel-Pădure

Răzvan Rusu sau Răzvan de la Idicel, cum îl știe lumea, e unul din tinerii care au pariat că satul românesc e salvarea. Și a câștigat. Au trecut câțiva ani de când a ajuns prima oară între dealurile din Idicel-Pădure. Atunci era student la Cluj și venea într-o plimbare. Soarta a făcut să-i iasă în cale tanti Veronica, acum mâna lui dreaptă.
Răzvan mărturisește că în buzunar nu avea prea mulți. Localnica i-a dat câteva sfaturi și toată afacerea a pornit mai de la zero. A cumpărat niște cireșe din sat, iar într-un ceaun au făcut dulceață.
Acum, la poalele dealurilor din Idicel, acolo unde se termină lumea, după cum glumesc oamenii locului, de fapt începe o altă lume. Mai bună, mai prosperă și mai fascinată. Aici e una dintre fabricile de produse tradiționale de succes din România.


De aici pleacă spre marile magazine tot felul de bunătăți, printre care dulcețuri, ciocolate și vestita zacuscă la ceaun.
Când ne-am nimerit în vizită, harnicele gospodinele angajate să pună la borcan gustul de acasă, roboteau de zor.
Ingredientele sunt toate cumpărate de la țărani. Și tot sătenii sunt cei care muncesc în fabrică. O gură de oxigen care a revigorat localitatea.

Citește și: VIDEO- România are viitor. Trei tinere îndrăgostite tradiția românească au venit în platoul Știrilor Kanal D

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Într-o altă încăpere se fabrică ciocolata cu alune de pădure.
Unul dintre sortimente e făcut special pentru Casa Regală.
Ce l-a mânat pe Răzvan în această luptă? Curajul de a cinsti satul, spune el. Cu zâmbetul timid pe față recunoaște că poate i-ar fi fost mai ușor în altă țară, dar nu se compară nimic cu fericirea de a ridica ceva de la zero și de a-i împlini și pe semeni. În Idicel e paradisul lui. Și-a cumpărat o casă pe care a renovat-o, dar păstrând stilul tradițional.
Acum mai stă și pe la oraș, dar are de gând să se mute definitiv aici cu familia. Răzvan e unul dintre românii care sfințesc locul. Unul dintre semenii care fac bine României. Un om pe care l-am putea lua oricare drept exemplu. Un exemplu că se poate și noi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si