Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„E bine sa ii cunosti cultura partenerului, de unde provine si ce a asimilat el din punct de vedere cultural, sentimental si religios. Pentru ca la inceput crezi ca aceste dferente nu vor fi semnificative, dar dupa ce te-ai casatorit observi ca apar disfunctionalitati tocmai din cauza acestor diferente si apar probleme”, spune preotul Valentin Fotescu.
Abia apoi, ajungi la adevaratul secret al relatiei…

O iubire sinceră- cel mai important lucru în cazul unei căsnicii

„Sa se comporte frumos unul fata de celalat, ce vrea sa i se faca baiatului de catre fata, asa sa faca si el fetei, incat sa nu o supere. Daca isi doreste ca fata sa se poarte frumos, si baiatul trebuie sa se poarte frumos. Aceste indemnuri le-a lasat Hristos pentru viata noastra morala, casa duca la desavarsire”, explică prelatul.


Casatoria e bine sa dobandeasca o imunitate, prin intelegere si prin incredere, sa avem incredere unul in celalat dar increderea sa fie puternica, incat factorii exterior- pt ca cei din interior depinde de tine sa ii gestionezi- dar cei din afara, exteriorii, sunt foarte imprevizibili, mai ales in lumea in care traim din punct de vedere social, caci omul, in zilele noastre, traieste mai mult in social decat in familial.

Un cuplu rezistă mai mult timp dacă e bazat pe o iubire sinceră

Cand intr-o relatie apar probleme, exista un singur lucru care sa ii ajute pe cei doi parteneri sa treaca peste ele si anume: comunicarea.
„Nemultumirile intodeauna trebuie decriptate. Sa vedem de cine a fost generat. Pt ca o nemultumire in momentul in care nu ai lamurit-o, ea nu dispare. Ea e depozitata in adancul sufletului si in momentul cand ajungem la o disfunctionalitate, la o suprarae si-acea nemultumire iese de acolo si vine in fata noastra, incepe sa zgduie si mai ales ca apare si elemental emotional al uitarii”, spune preotul.
„Orice răutate si orice suparare trebuie rezolvate, cautata impacarea, sa nu apuna soarele pe rautatea zilei care a fost in viata noastra. De aceea e bine orice nemultumire, sa fie discutata, rezolvata si in cele din urma si in cele din urma sa punem de fiecare data, prin iertare, un inceput bun vieti in casnicie”, spune preotul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si