După mai bine de 6 luni de secetă, la Constanța a apărut prima ploaie. Insuficientă însă pentru terenurile agricole, care au ajuns să arate ca un deșert. Specialiștii spun că ar trebui să plouă zilnic, timp de două luni, ca lucrurile să revină la normal, a transmis Cristian Sabbagh.

Fără ploaie în Constanța. Pământul se usucă de la o zi la alta

Nici urmă de ploaie! Care ploaie?

Așa arată terenurile din Constanța după o ploaie mocănească, care a ținut doar câteva ore. În tot județul nu a mai plouat de mai bine de jumătate de an, iar pământul a ajuns să arate precum betonul. Precipitațiile nu au depășit astăzi 2L/mp.

După 6 luni de secetă astăzi nivelul precipitațiilor a atins numai 2l/mp. Insuficient pentru recoltele oamenilor. Așa arată pământul după ploaia de azi. Apa pătrunde imediat în sol, iar solul rămâne uscat.

Cornel Zamfir administrează 1000 de hectare de teren în zona Cobadin și se teme că va fi nevoit să renunțe la el. Deși a semănat porumb, floarea soarelui, grâu, rapița, și orz, nimic nu pare să crească din pământul secat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Ogoare tari ca piatra. În sudul României asistăm la un proces de deșertificare

Urme de umezeală nu sunt! Ar trebui cel puțin, la ora actuală, un 800mp apă ca să vorbim de răsărire! Am semănat rapiță la sfârșitul de august. Nu a răsărit nimic nici măcar acum!, a spus Cornel Zamfir.

Nici specialiștii nu vin cu vești bune.

Ca recoltele să fie la fel de roditoare ca înainte de secetă, ar trebui să plouă zilnic timp de 2 luni!

În lipsa precipitațiilor, consecințele sunt grave. În lipsa hranei, oamenii vor renunța la fermele de animale, iar țara noastră va ajunge să importe de trei ori mai mult.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si