Reporter: Domnule Oltean, câți bani ați făcut de pe urma acestei afaceri?

Gelu Oltean: Cu multă iubire, invit pe toată lumea să citească, înainte de a vorbi despre ayahuasca. Să citească despre ayahuasca ce este și faptul că ea nu este o plantă ilegală. E uz nevinovat. N-am făcut niciun ban.

Cuvintele menite să-l disculpe, șochează. Chestorul Gelu Oltean a cerut Tribunalului să-l lase în libertate, însă pledoaria avocatului nu a convins.

În fața judecătorului, acesta a susținut, alături de iubita sa, Vanessa Youness, că nu știau că ayahuasca pe care o serveau celor din resort conținea un drog de mare risc.

Cu toate acestea, procurorii au susținut că au găsit la fața locului dovezi de necontestat care atestă că pe domeniul din Răcari aveau loc ritualuri cu halucinogene.

Băutura ar fi fost realizată integral de pretinsul șaman, adică de Thomas Lishman. Cetățeanul britanic- angajat pe post de șaman- a susținut, în apărarea sa, că n-a vrut să facă vreun rău cuiva și că ceremoniile așa-zis spirituale aveau rol curativ.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Thomas Lishman i-a mai spus judecătorului că a lucrat în armata britanică, iar printre cei pe care i-ar fi vindecat cu plante medicinale se numără chiar politiceni cu o carieră solidă în spate și oameni de afaceri. Ce omite să spună însă șamanul angajat la clinica din Răcari este că băutura cu origini în America Latina conținea Dimethyltryptamine.

Citeste si: VIDEO| Dezvăluiri șocante în dosarul fostului șef DGIPI. Cum ajungeau drogurile în România

Dr. Cecilia Martha Martinez Islas- medic in Mexic- Dimethyltryptamine este pe locul întâi pe lista substanțelor interzise, potrivit Convenției Națiunilor Unite încă din 1971. Totuși, folosirea acestei substanțe în Mexic și în America Latină a rămas tabu, fiind administrată în terapii tradiționale, nu de medici certificați, pentru tratarea depresiei, anxietății și în tratarea unor vicii.

Ayahuasca este un ceai din două plante, iar drogul folosit- la preparare- le dă celor care o încearcă iluzia percepției unuei realități inexistente. Într-un interviu oferit cu luni în urmă unui cotidian online, Gelu Oltean a susținut că viața i s-a schimbat de când a băut amestecul, în timpul unei călătorii în America de Sud.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Gelu Oltean, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne, arestat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Dr. Cecilia Martha Martinez Islas- medic in Mexic- Dacă un pacient ingerează această substanță în timp ce este treaz, îi va provoca halucinații de până la 15-20 de minute. La unii pacienți, efectele pot dura chiar și 4 ore.



Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman au rămas în arest preventiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si