Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Prima reacție a lui Gelu Oltean în scandalul drogurilor

Scandalul incredibil, în care sunt implicați fostul șef al serviciului secret al MAI - Gelu Oltean și iubita medic - Vanessa Youness, amândoi arestați pentru că organizau retreat-uri unde se consumau droguri, trebuie privit "CU IUBIRE". Îngăduința ne-o cere chiar inculpatul cu o vechime de peste 30 de ani în poliție, care ne invită să citim despre beneficiile unei băuturi al cărei ingredient este un drog de mare risc, folosit ilegal de șamanii din America Latină. Judecătorul din Brașov a fost însă de neînduplecat și a respins cererea suspecților de a fi cercetați în libertate.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reporter: Domnule Oltean, câți bani ați făcut de pe urma acestei afaceri?

Gelu Oltean: Cu multă iubire, invit pe toată lumea să citească, înainte de a vorbi despre ayahuasca. Să citească despre ayahuasca ce este și faptul că ea nu este o plantă ilegală. E uz nevinovat. N-am făcut niciun ban.

Cuvintele menite să-l disculpe, șochează. Chestorul Gelu Oltean a cerut Tribunalului să-l lase în libertate, însă pledoaria avocatului nu a convins. În fața judecătorului, acesta a susținut, alături de iubita sa, Vanessa Youness, că nu știau că ayahuasca pe care o serveau celor din resort conținea un drog de mare risc.

Cu toate acestea, procurorii au susținut că au găsit la fața locului dovezi de necontestat care atestă că pe domeniul din Răcari aveau loc ritualuri cu halucinogene.

Băutura ar fi fost realizată integral de pretinsul șaman, adică de Thomas Lishman.

Cetățeanul britanic- angajat pe post de șaman- a susținut, în apărarea sa, că n-a vrut să facă vreun rău cuiva și că ceremoniile așa-zis spirituale aveau rol curativ.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Thomas Lishman i-a mai spus judecătorului că a lucrat în armata britanică, iar printre cei pe care i-ar fi vindecat cu plante medicinale se numără chiar politiceni cu o carieră solidă în spate și oameni de afaceri. Ce omite să spună însă șamanul angajat la clinica din Răcari este că băutura cu origini în America Latina conținea Dimethyltryptamine.

Citeste si: VIDEO| Dezvăluiri șocante în dosarul fostului șef DGIPI. Cum ajungeau drogurile în România

Dr. Cecilia Martha Martinez Islas- medic in Mexic- Dimethyltryptamine este pe locul întâi pe lista substanțelor interzise, potrivit Convenției Națiunilor Unite încă din 1971. Totuși, folosirea acestei substanțe în Mexic și în America Latină a rămas tabu, fiind administrată în terapii tradiționale, nu de medici certificați, pentru tratarea depresiei, anxietății și în tratarea unor vicii.

Ayahuasca este un ceai din două plante, iar drogul folosit- la preparare- le dă celor care o încearcă iluzia percepției unuei realități inexistente.
Într-un interviu oferit cu luni în urmă unui cotidian online, Gelu Oltean a susținut că viața i s-a schimbat de când a băut amestecul, în timpul unei călătorii în America de Sud.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Gelu Oltean, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne, arestat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Dr. Cecilia Martha Martinez Islas- medic in Mexic- Dacă un pacient ingerează această substanță în timp ce este treaz, îi va provoca halucinații de până la 15-20 de minute. La unii pacienți, efectele pot dura chiar și 4 ore.

Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman au rămas în arest preventiv.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI