„Primele facturi la întreținere din acest an i-au lăsat mască pe bucureșteni. Mulți au de plată chiar și de două ori mai mult față de anul trecut și încă nu au ajuns cele mai mari facturi. Administratorii de bloc ne avertizează că în martie, când vom plăti pentru consumul din ianuarie, ar trebui să vedem sume record la întreținere”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Sume record la întreținere pentru bucureșteni

Avizierele din blocuri arată sume uriașe de plată pentru luna noiembrie. Chiar și 600 de lei au avut de plătit bucureștenii pentru un apartament cu două camere.
„650 de lei. Este mai mult, toate s-au scumpit”, a spus locatarul unui bloc din Capitală.
Față de anul trecut, oamenii spun că dau cu sute de lei mai mult.
„- Acum în ianuarie?
- 540 de lei.
- Câte camere?
- Două.
- Mai mult față de anul trecut?
- Cu vreo 200 de lei”, a spus altă persoană.

Citește și: VIDEO- Blue Monday, considerată cea mai deprimantă zi din an. Cum se comportă oamenii în această zi?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Să luăm ca exemplu datele furnizate de un administrator de bloc. Pentru o garsonieră, costul întreținerii este de două ori mai mare față de anul trecut. În cazul unui apartament de două camere, creșterea este de 40%. Iar pentru 4 camere, oamenii au plătit cu aproximativ 150 de lei mai mult.
„Din factura de încălzire. Avem locații unde și diferența totală pe încălzire a fost de 3 ori mai mare față de anul trecut.

Au fost mai puține avarii, de asta a fost un consum mai mare. Anul trecut fiind așa, populația nu a realizat scumpirea gigacaloriei”, a explicat Sorin, administratorul unui bloc.
Apogeul facturilor va fi în martie, când oamenii vor avea de plată pentru ce au consumat în ianuarie. Atunci ar trebui să vedem un record, spun administratorii de bloc
Nici cei care au centrală proprie nu au scăpat mai ieftin. Ca să nu plătească o avere pe curent electric sau gaze, mulți au făcut rabat la confort.
Studiile arată că una din cinci familii din țara noastră nu-și permite să plătească la timp facturile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: