Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Răsturnare de situație în cazul pilotului mort în Maramureș. Avea legaturi cu traficantii de tigari

Mister in Muntii Apuseni dupa ce cadavrul unui barbat a fost gasit in epava unui elicopter cazut langa Sapanta. S-ar putea sa fie vorba despre o violare fara precedent a spatiului aerian romanesc de catre traficantii ucraineni de tigari, spun specialistii. Din primele informatii, se pare ca pilotul s-ar fi antrenat in fortele speciale rusesti.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Accidentul s-a produs din cauza ca elicopterul a zburat foarte jos, pentru a nu fi detectat de radare. Asa se face ca, dupa o saptamana cu oile pe munte, un cioban din Sapanta a vazut epava unui elicopter care cazuse intre copaci.

Din pacate, omul nu mai era in viata, ba, mai mult, se vedea ca statuse o vreme intre fiarele masinariei de zbor.

Deja in Ucraina pilotul de contrabanda fusese dat disparut de mai bine de o saptamana.

Initial, ciobanul a crezut ca e vorba de un elicopter al agentiei de plati in agricultura. De fapt, este un aparat de zbor sovietic, un model foarte vechi, folosit in agricultura pentru stropirea culturilor. Insa, rezervorul respectiv este utilizat pentru depozitarea marfii de contrabanda.

Si mai este o dovada ca elicopterul era folosit in scopuri ilegale: elicopterul nu are niciun insemn, nu are o serie dupa care sa poata fi identificat.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Expertii spun chiar ca pentru asemenea misiuni de contrabanda, traficantii folosesc membri ai trupelor militare, care sunt piloti bine antrenati. Din cauza ca in elicopter sau langa el n-au fost gasite baxuri de tigari, arata ca omul a fost lasat acolo sa moara, in timp ce contrabandistii au plecat cu marfa ilicita.

Contrabanda cu tigari este un fenomen ingrijorator in Romania. Tutunul ilegal este adus de peste granita din aproape toate tarile cu care avem granita.

Anul trecut, de exemplu, in toata tara au fost confiscate peste 112 milioane de tigarete, in valoare de mai bine de 50 de milioane de lei.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

SITREA INITIALA

Elicopterul prabusit a fost gasit ,ieri, intamplator de un cioban din Sapanta care se afla cu oile in zona. Langa aparatul de zbor a fost gasit si cadavrul pilotului ceea ce l-a inspaimantat pe bietul om care a anuntat imediat autoritatile.

Echipele de salvatori ajunse la fata locului au constatat ca pilotul murise de aproape trei saptamani si ca elicopterul era fabricat in Rusia.

Alexandru Ilies, director medical SAJ Maramures: Era, din pacate, intr-un stadiu avansat de putrefactie in momentul in care echipajul de la ambulanta a ajuns in zona. S-a constat ca persoana respectiva este de ceva timp acolo.

Citeste si: Elicopter prăbuşit în judeţul Maramureş. Un bărbat a fost găsit mort lângă aparatul de zbor

Intre timp autoritatile l-au identificat pe barbatul mort. Acesta era pilot de meserie, din Belarus, si avea varsta de 48 de ani.

Una dintre ipotezele oamenilor legii este ca elicopterul, un model utilitar de tip, Kamarov KA-26 transporta tigari de contrabanda, asa se explica si de ce zborul nu a fost reperat de radare, fiind efectuat la sub 100 de metri altitudine. Pilotul ar fi atins varfurile copacilor si a pierdut controlul aparatului,prabusindu-se. La ancheta vor participa si autoritati din Ucraina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI