Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Război în Poliție după moartea lui Emi Pian

Noi detalii ies la iveală după scandalul care a lăsat Poliţia Română fără şef. Potrivit mărturiei unui poliţist pentru ziarul Libertatea, ministrul de interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat, Bogdan Despescu, ar fi ştiut despre acţiunile fostului şef al Poliţiei.

Mircea Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Polițistul susţine că Vela şi Despescu ar fi cerut şefilor din Poliţie să mascheze întreg scandalul legat de înmormântarea interlopului Emi Pian şi să creioneze o poveste credibilă ascunsă sub sintagma "apărarea interesului populației".

”Ministrul i-a atenționat că-i va demite pe toți dacă nu rezolvă urgent situația. Prin urmare, șefii s-au dus noaptea la hoți, ca hoții, și au organizat acea întâlnire la biserică pentru a-și păstra scaunul, nu spre a proteja populația”.

Sunt declaraţiile făcute sub anonimat de un ofiţer vechi al Poliţiei Române, care susţine că imaginile în care Liviu Vasilescu se întâlneşte cu liderii clanului Duduianu sunt doar o mică parte din întreg scandalul purtat la vârful Ministerului de Interne.

În plus, ofiţerul a povestit jurnaliştilor de la Libertatea condiţiile prin care a fost luată decizia întâlnirii de la miezul nopţii.

Ministrul de Interne l-ar fi chemat pe Liviu Vasilescu în biroul său

Deranjat de criticile apărute în spaţiul public la adresa modului în care a fost organizat parastasul interlopului Emi Pian, dar şi de imaginea Poliţiei Române, ministrul de Interne l-ar fi chemat pe Liviu Vasilescu în biroul său, unde ar fi purtat o discuţie aprinsă.

Vela l-ar fi atenţionat pe fostul şef al Poliţiei că îi va demite pe toţi dacă nu rezolvă urgent situaţia:

”A început să urle la el și i-a pus în vedere să rezolve în cel mai scurt timp problema cu mortul. I-a zis că ne vede toată Europa cum gestionăm cazul și ne facem de rușine, fiindcă stau cu cadavrul în casă de aproape o săptămână. Chiar așa a zis Vela: Ne vede toată Europa! Stau cu mortul în casă de o săptămână”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat a fost împușcat în picior de polițiști

La înmormântare nu au existat incidente, iar Poliţia reuşise să îşi spele în mică măsură imaginea în faţa cetăţenilor, după ce au devansat funeraliile cu câteva ore. Doar că după câteva zile, în spaţiul public au apărut imaginile compromiţătoare despre care, atât poliţiştii, cât şi oamenii de rând au spus că ar fi fost o negociere între şefii poliţiei şi duduieni. Vestea a ajuns rapid şi la urechile lui Marcel Vela, care, alături de Despescu i-ar fi chemat pe Vasilescu şi Berechet- şeful Poliţiei Capitalei- la o discuţie:

”Le-au cerut explicit să construiască o poveste frumoasă și credibilă prin care interesul populației să devină subiect principal. Două săptămâni s-au chinuit să-și pregătească acest discurs public”

Liviu Vasilescu a fost nevoit să facă un pas în spate

Numai că povestea nu a ţinut, iar Poliţia condusă de Liviu Vasilescu a fost şifonată şi mai tare, aşa că Liviu Vasilescu a fost nevoit să facă un pas în spate. Anterior, el ar fi aflat că imaginile de pe camerele de supraveghere ar fi fost oferite presei de către Radu Gavriş- adjunctul Poliţiei Capitalei, pe care a decis să îl pedepsească. Înainte să demisioneze, Vasilescu l-a mutat pentru 6 luni la Harghita pe comisarul Gavriș.

Citeste si: Adrian Corduneanu a venit în vacanță la București cu soția! Alintată ”Diamantul Roz”, Ramona a făcut senzație la piscină FOTO

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Câtă vreme în interiorul Poliţiei se duce o adevărată luptă, ies la iveală şi alte legături dubioase între interlopi şi autorităţi. Mircea Ursu, supranumit “bodyguardul lui Dumnezeu”, a postat mai multe filmulețe în care se lăuda că petrece alături de generalul Dan Florin Stoica, despre care Libertatea scrie că ar fi lucrat în serviciile de informatii. SRI nu confirmă, dar nici nu infirmă acest lucru.

Ursu este un personaj controversat al lumii interlope din Bucureşti. Se consideră şeful Nordului Capitalei şi a fost săltat de mai multe ori de autorități pentru mai multe acte cu violență. El a lansat de-a lungul timpului mai multe ameninţări şi provocări celorlalţi lideri interlopi din capitală, printre care se numără şi celebrul Nuţu Cămătaru.

Citeste si: Se cere demisia ministrului Bode. "În loc să facă drumuri, îşi face cale liberă în trafic cu girofarul"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI