„Românii sunt colecționari de tot felul de carduri! Fiecare are în portofel cel puțin trei: pentru bancă, supermarketuri sau farmacii. Motivul? Sunt atrași de diferitele promoții promise. Cu toate acestea, cardul principal, cel de salariu, stă mai mult gol, în ciuda recomandărilor specialiștilor de a avea întotdeauna un fond de rezervă”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Avem cel puțin trei carduri în portofel

„Geanta asta este mult prea mică, așa că am doar 3 carduri! Unul este de bonuri”, a spus o persoană.
Iar acesta este aproape un caz izolat, căci majoritatea românilor au în portofele o adevărată colecție de carduri: de la bănci, farmacii sau supermarketuri.
„Se pare că fără acel card nu-ți oferă nimeni reducerea respectivă. Nu cred că există fată care nu vrea să profite de această reducere”, au mai spus alte persoane.

Doamna Corina spune că își face carduri la orice magazin de unde obișnuiește să cumpere. Și are totodată și la mai multe bănci, în funcție de oferta și de comisioanele care au fost la un moment dat avantajoase.

„- Inclusiv cele de farmacie?

- Inclusiv! Vreo 10 în total! Folosesc cu încredere! Eu am picat în această capcană, sper să nu fie doar una de marketing, să fie în interesul clientului”,

a spus doamna Corina.

Am vrut să vedem câte carduri are în acel moment, iar răspunsul a venit imediat. Nu mai puțin de cinci, doar pentru strictul necesar.

„- Două de la bănci, două de la comercianți și unul de la metrou.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Doar ce ați avut acum în ghiozdan?

- Da! Cealaltă tură, ulterior”, a mai spus femeia.

Cardul, fie el bancar, de promoții și reduceri, de bonuri sau de cumpărături, a devenit accesoriul preferat al oamenilor. Unde mai pui ca poate fi gold, platinum sau premium sau ultra.

La finalul anului trecut erau aproape 21 de milioane de carduri active, în creștere cu 3 la sută față de datele precedente centralizate de BNR. Dintre acestea, peste 20 de milioane aveau funcție de numerar.

Citește și: Opt militari români ar fi furat 7 tone de motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Au fost trimiși în judecată

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Deși portofelele sunt pline de carduri, banii din conturi nu sunt așa mulți. Economiștii spun că oamenii nu trebuie să se bazeze doar pe suma din contul bancar, iar necesare sunt un fond de urgență și unul de rezervă.

„Fondul de urgență înseamnă o suma de bani cash în casă, să zicem o mie de lei, pentru urgențe de genul se strică centrala și trebuie să chemi meșterul. Fondul de siguranță sau fondul de rezervă este o sumă mai mare de bani, de maxim 3-6 salarii, 6 salarii și dacă ai și rate. Acești bani să fie acei bani albi pentru zile negre. Din păcate sunt foarte puține familii care economisesc pentru acest fond de siguranță”, a explicat Irina Chițu, economist.

Fondul pentru urgențe este necesar mai ales în cazul în care oamenii nu au acces pe moment la bancomate, fie că sunt prea departe, fie că nu funcționează. Deși numărul cardurilor crește, cel al bancomatelor scade. În țară sunt doar puțin peste 10 mii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si