Iubita romanului executat in Costa Rica, Raquel Gamboa, un fotomodel celebru, era tare abatuta in ultima vreme, le-au povestit apropiatii anchetatorilor. Nu a spus, insa, nimanui ce necaz o apasa. S-ar putea sa fi fost speriata dupa ce Ionut primise nenumarate amenintari cu moartea.

Ba mai mult, cu trei saptamani inainte sa fie ucis, a fost urmarit si impuscat de doua ori in picior, intr-un alt atac sangeros comis, se pare, de aceiasi doi indivizi pe motocicleta.

Atunci Ionut era singur, iar pe masina au ramas cel putin 7 urme de gloante, spun anchetatorii. Semn ca asasinii aveau de gand sa-l ucida atunci, doar ca s-au auzit sirene de politie si au fugit. Din pacate, nu au renuntat, iar ultima lor incercare i-a fost fatala nu doar romanului, ci si iubitei lui.

Walter Espinoza, director Poliția Judiciară din Costa Rica: Fara indoiala, ipoteza sa fi fost implicati in traficul de droguri este extrem de puternica. La fel de bine ar putea fi vorba si despre o crima pasionala. Noi investigam ambele ipoteze.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Politistii se gandesc la o crima pasionala deoarece Ionut s-a despartit recent de femeia cu care are o fetita si incepuse
o relatie amoroasa cu tanara de 25 de ani- care a sfarsit si ea ucisa. Atacatorii au folosit o arma de foc de calibru 9mm si sunt de negasit.

Românul asasinat în Costa Rica, racolat de gruparea „Dragonul”

Anchetatorii nu au inca niciun suspect! Insa au aflat dedesubturile povestii cu traficanti in care Ionut era implicat de ani de zile.

Aventura periculoasa a inceput imediat dupa ce a absolvit liceul sportiv din Oradea, cand s-a mutat in Costa Rica.Acolo ar fi fost racolat in gruparea de infractori "DRAGONUL"- o retea care a speriat Romania inca din 1995- si care s-a extins ca o caracatita peste ocean.

Capul retelei sau- Marele Sef- dupa cum se autointitula- era un temut interlop din Timisoara care a fost arestat in Costa Rica. Ionut Otelac era "caraus". Aducea drogurile in Romania, iar de aici erau distribuite in toata Europa. Lunar se vindeau la negru stupefiante de peste 2 milioane de dolari.

Prins cu 20 de kilograme de cocaină

In 2001, romanul a fost prins in aeroportul din San Jose cu 20 de kilograme de cocaina asupra lui. Mai tarziu, in 2003, autoritatile au reusit sa destructureze gruparea, dar Ionut a scapat atunci de anchete. Nu si de prostul obicei care, in cele din urma, i-ar fi adus moartea!

Acum, numele lui apare in trei dosare penale si exista suspiciuni ca ar fi fost colaborator al autoritatilor ca sa scape cumva de eventualele pedepse. De aici pana la un asasinat la comanda nu ar mai fi fost decat un pas.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In satul natal, bunica romanului, o batrana de 87 de ani, plange neincetat de cand a aflat cumplita veste.

In Costa Rica, politistilor le e greu sa-i identifice pe asasini. Mai ales ca in ultimele saptamani- nu mai putin de 43 de oameni au fost ucisi in astfel de atacuri.

In multe cazuri, atacatorii au aparut deghizati, pe motociclete, si au fugit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si