Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Rudele şi prietenii ne scapă de sărăcie

Cine n-are bani, să se împrumute de la rude şi prieteni. Este principiul după care se ghidează tot mai mulţi dintre noi, care, la sfârşitul lunii, rămânem fără niciun venit. Statisticile arată că peste 46% dintre români apeleaza la familie şi apropiaţi, ceea ce înseamnă cu 4 procente mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Asta ne clasează pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul datorii.

Andreea Stoica,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Șapte din zece români rămân fără bani la sfârşitul lunii, înainte de salariu, iar asta îi face să apeleze la persoanele cele mai de încredere- rudele. Printre datornici am gasit-o şi pe Ioana, o tânără studentă din Craiova. Părinţii şi bunicii sunt primii la care apelează atunci când îşi dă seama că a cheltuit mai mult decât trebuia.

"De obicei, returnez şi mai tarziu, nu-mi dau o anumită perioadă de timp, adică sunt înţelegători cât de cât", spune Ioana Călăfățeanu, studentă.

În aceeaşi situaţie se află şi această femeie. Cu o pensie sub 1000 lei şi multe medicamente de cumpărat, aceasta e nevoită să apeleze în fiecare lună la sprijinul fiilor.

"Mă împrumut până la pensie sau apelez la fie-mea, de fapt, nu că apelez, ea este cea care mă ajută", afirmă Ionica Cojocaru, pensionară.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Live pe TikTok cu Simion și Becali, cu remarci sexiste la adresa lui Lasconi: e pericol să avem o femeie președinte. IPJ face anchetă- antena3.ro

Citeste si: Românii, buni platnici! Autoritățile au stabilit un record de amenzi

Pe de altă parte, când nu cer bani, cei cu un venit mai mare împrumută la rândul lor pe alţii, pentru că, spun ei, le e greu să-şi refuze prietenii, chiar dacă uneori asta duce la conflicte.

Teama de a nu risca este principalul factor care ne face să ne îndatorăm, spun specialiştii, care atrag atenţia că în timp, relaţiile de prietenie cu cei care ne ajută s-ar putea deteriora.



Specialiştii în domeniul economic ne sfatuiesc sa ne planificam bugetul în fiecare lună.

Citeste si: VIDEO! Cerere în căsătorie la concertul Andreei Bănica! Cum a recționat artista

Un studiu realizat de o instituţie bancară din România arată că, la sfârşitul anului trecut, ţara noastră era fiica risipitoare a Europei, cu circa 42% dintre locuitori, care se îndatorează de la apropiaţi.

Locul 2 era ocupat de Turcia, cu 32%, urmată de Marea Britanie şi Polonia, cu puţin peste 22 procente.

Cât ne îndatorăm de la rude:

România- 42%
Turcia- 31%
Marea Britantie- 24%

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI