Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Semnficația mesei de Crăciun, explicată de preotul Valentin Fotescu

Nu mai este mult până când noi toţi vom sta, împreună cu cei dragi, în jurul mesei de Crăciun. Insă câţi mai respectă tradiţia ceştină care spune că ziua naşterii lui Iisus începe prin a veni la slujba de la biserică şi abia apoi cu petrecerea în familie. Iată sfaturile preotului Valentin Fotescu pentru masa de Crăciun.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

VALENTIN FOTESCU: Masa de Craciun este binecuvantata daca ai participat si la slujba din biserica. Sa stiti indiferent de pozitia sociala a fiecaruia, indiferent din ce categorie sociala te tragi, masa de craciun aproape la toata lumea e imbelsugata. Si masa este imbelsugata daca este si binecuvantata. 

Preotul Valentin Fotescu ne vorbeste despre credinta si dragoste ca despre daruri de pret pe care crestinii stiu sa le pretuiasca in ziua cea mare a Craciunului. Tot el dezvaluie si semnificatia celor doua preparate traditionale de pe masa din ziua nasterii lui Iisus: cozonacul si preparatele din porc.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Bugetul de Crăciun al românilor. Salariile și pensiile dispar cu viteza luminii

VALENTIN FOTESCU: Cozonacul pentru ca este partea dulce, sugereaza dulcele din noi.

Omul este constituit structural sa fie bun sa fie placut si toti cautam acest lucru, acest simbol, cozonacul, care este constituit din faina din nuca.

De ce carnea de porc?

VALENTIN FOTESCU: Nu este o traditie pur religioasa, este o traditie populara mosnenita din generatie in generatie mai ales la ortodocsii romani si nu in toate partile. Sa stiti ca in Moldova si chiar in Ardeal porcii se taie intre Craciun si Anul nou pentru ca tinind post de Craciun sa manance ce va usor si folosesc carnea de pasare.

Este o traditie pe care biserica o agreeaza care nu e in detrimentul omului, este de folos si daca omul se bucura si Dumnezeu binecuvanteaza.

Citeste si: Salata boeuf. Rețeta corectă pe care puțini o știu. Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI