Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Furtunile violente au fost prevestite de un fenomen rar surprins pe cer în mai multe zone. Este vorba despre spectaculoșii nori shelf-cloud Colega mea Oana Guran ne explică în detaliu cum se formează și când apar acești nori.

Cu câteva minute înainte de furtunile care au lovit România, în mai multe județe precum Dâmbovița, Giurgiu și Suceava, cerul s-a întunecat, iar natura a creat un peisaj spectaculos. Odată cu apariția norilor shelf cloud- norii prevestitori de furtună cum li se mai spune- sunt impresionanți. după cum vedeți și în imagini. Datorită modului de formare, ei se dezvoltă atunci când masa de aer cald este înlocuită de aerul rece. Au forma unei pălării cu margini conturate. Partea din spate a norilor este turbulentă și agitată ca spuma unui val care se sparge pe plajă și sunt asociați cu instabilitate atmosferică.

Practic, oamenii trebuie să știe că atunci când apare acest fenomen pe cer urmează vijelii puternice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si