Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Shelf-clouds, norii care prevestesc furtunile. De ce trebuie să te adăpostești când îi vezi pe cer

Ce sunt, de fapt, shelf-clouds și de ce trebuie să te adăpostești atunci când apar pe cer.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Furtunile violente au fost prevestite de un fenomen rar surprins pe cer în mai multe zone. Este vorba despre spectaculoșii nori shelf-cloud Colega mea Oana Guran ne explică în detaliu cum se formează și când apar acești nori.

Cu câteva minute înainte de furtunile care au lovit România, în mai multe județe precum Dâmbovița, Giurgiu și Suceava, cerul s-a întunecat, iar natura a creat un peisaj spectaculos.

Odată cu apariția norilor shelf cloud- norii prevestitori de furtună cum li se mai spune- sunt impresionanți. după cum vedeți și în imagini. Datorită modului de formare, ei se dezvoltă atunci când masa de aer cald este înlocuită de aerul rece. Au forma unei pălării cu margini conturate. Partea din spate a norilor este turbulentă și agitată ca spuma unui val care se sparge pe plajă și sunt asociați cu instabilitate atmosferică.

Practic, oamenii trebuie să știe că atunci când apare acest fenomen pe cer urmează vijelii puternice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI