Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Șorici și jumări la preț de „foie gras”. Cât plătesc românii pentru preparatele tradiționale de pe masa de Cărciun?

Preparatele tradiționale au prețuri exagerate. Șoriciul și jumările au ajuns să depășească așteptările românilor.

Redactia Stirile Kanal D,

Șorici și jumări la preț de „foie gras” [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce au în comun șoriciul și foie gras? Prețul. Chiar și două sute de lei costă delicatesa pentru masa de Crăciun. Nici de jumări nu se pot apropia prea mult oamenii. Nu este altceva decât speculă. Aceste preparate nu merită nici măcar 40 de lei, spun experții din industria alimentară, a transmis Cristian Sabbagh.

Șorici și jumări la preț de „foie gras”

"Asta? Mai dă un așa. Două, așa? Da, da!", a spus un român.

"76 ați spus? Da. Dați-mi să vă dau, să plătim", a spus un român.

Deși mai sunt două săptămâni până la Crăciun, deja în fața măcelăriilor s-au format cozi. Oamenii cumpără de toate... mai puțin șorici sau jumări.

"Ne place, dar e cam scump", a spus un român.

Prețurile pentru kilogramul de șorici variază de la 40 de lei și poate depăși 150 de lei. Sumă suficient de mare cât să pună pofta-n cui multora.

Trecem la cealaltă delicatesă, jumările. Un lux pentru mulți. Kilogramul costă între 60 de lei și chiar 250 de lei, cât factura la lumină. Cei care au vrut să aibă din toate pe masă, nu s-au mai uitat la bani.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"- Vreau două caserole.

- Mică, medie, mare?

- Medie!", a spus un român.

"- Am cheltuit cam 1.000 de lei de azi de dimineață.

- Doar pe carne?

- Da!", a spus un român.

Sărbătorile sunt perioada în care comercianții și producătorii profită la mximum de dorința noastră de a cheltui. Prețurile pe care le vedem în galantare la șorici și jumări sunt exagerate, spun experții din industria alimentară.



"Este speculă! Deci nu poate să coste un kilogram de șorici nici măcar 40 de lei! Nu mai discutăm de 100 și ceva de lei. Nu poate să coste un kilogram de jumări 100 până la 200 de lei. Este pur și simplu speculă!", a declarat un specialist în industria alimentară.

Specialiștii spun că față de anul trecut, prețul cărnii de porc este mai mare cu 20%. Cu alte cuvinte, un kilogram de ceafă costă cu 6 lei mai mult.

Citește și: VIDEO- Destinații exotice de vizitat după sărbători. Cât costă un sejur în străinătate?

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI