După o absență de 4 ani, Forțele Navale Române au organizat un adevărat spectacol de Ziua Marinei. Chiar dacă condițiile meteorologie nu au fost favorabile, demonstrațiile au continuat. Printre acestea se numără o secvență de luptă împotriva submarinului inamic.

Citește și: VIDEO- Procesiune impresionantă la Mânăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioși s-au rugat la icoana făcătoare de minuni

Pentru siguranța militarilor, exercițiul demonstrativ a fost adaptate 

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D: „Se simt multe emoții, marinarii sunt pe poziții. După patru ani de absență, aceștia vor prezenta un exercițiu demonstrativ pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei, dar mai multe detalii ne va oferi Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române. Cum va debuta Ziua Marinei în această zi?”

Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române: „După o absență de patru ani reluăm prezentarea exercițiului demonstrativ. Din păcate, astăzi, condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Vântul suflă cu putere dinspre larg spre țărm, marea este agitată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Exercițiul demonstrativ a fost adaptat la aceste condiții și punem pe primul loc siguranța oamenilor, siguranța militarilor, a navelor, a echipajelor și a tehnicii. Secvențele care aveau un grad deosebit de risc și care depindeau foarte mult de condițiile meteo au fost scoase. Navele militare fluviale aduse special pentru Ziua Marinei au rămas în portul Constanța, dar publicul va putea să le vadă.

Vor fi câteva secvențe pe această faleză: secvențe de luptă împotriva submarinului inamic, dar și secvențe de combatere a migrației legale pe mare.

Se va încheia cu retragerea torțelor a marinarilor militari. Vom fi prezenți pe faleza din Constanța, în zona Cazinoului, începând cu ora 20:00, unde Forțele Navale vor susține un mini-concert. De la ora 20:30, marinarii se retrag cu torțe pe faleză.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si