„Peste 13 milioane de euro au investit autoritățile în stațiunile din sudul litoralului. S-a lucrat timp de 5 ani, în special la zonele pietonale și la faleze, dar au fost cumpărate inclusiv autobuze electrice. Hotelierii speră ca sezonul viitor să câștige mai mulți turiști decât vecinii bulgari, mai ales că la sud de Dunăre, o autostradă importantă intră în reparați timp de aproape un an”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Modernizare de peste 13 milioane de euro în sudul litoralului

Cinci ani au durat lucrările de modernizare din sudul litoralului. Stațiunile Neptun Olimp, Venus, Cap Aurora și Jupiter s-au schimbat la față. În Saturn, de pildă, faleza este punctul principal de atracție. Are o lungime de 2 kilometri și jumătate cu o zonă modernă de odihnă și relaxare.
„Foarte frumos, demult așteptam așa ceva”;
„De când s-a făcut faleza asta s-a aglomerat, mai ales seara”;
„Noi ne plimbăm mai mult iarna pentru că suntem localnici”, au spus locuitorii.

Citește și: VIDEO- Pe autostradă până la Salonic. Autostrada care va lega România- Bulgaria- Grecia

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Schimbări sunt și în Cap Aurora.
„Mă aflu pe faleza pietonală din stațiunea Cap Aurora, reabilitată în totalitate din fonduri europene. Investiția se ridică la două milioane de euro, cu zone de relaxare și o alee de peste un kilometru care se întinde până pe plajă”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Știrile Kanal D.
În total, investițiile depășesc 13 milioane de euro, bani din fonduri europene.
„Aerul de aici nu se compară cu nimic, între pădure stânga și marea dreapta, ioni de mare și de pădure nu mai găsim decât aici”, a explicat o turistă.


Hotelierii din sudul litoralului speră să poată prelungi sezonul în viitor și în lunile septembrie și octombrie, dacă vremea ține cu ei.
Cele mai multe hoteluri în regim all inclusive se regăsesc Jupiter (9), Neptun Olimp (7), Eforie Nord (4) dar și Mamaia (10). Vorbim de trei mese pe zi asigurate, gustări și băuturi și acces la plajă, piscină și locuri de joacă pentru cei mici.
Dintre acestea, doar 6 rămân deschise și in extrasezon.
Din această toamnă până în iulie 2024, două tuneluri de pe autostrada Sofia- Ruse vor fi închise pentru reparații, iar traficul va fi deviat, avertizează ministerul de Externe de la București. Hotelierii români speră să profite de eventuala aglomerație și să convingă mai mulți turiști să rămână pe litoralul românesc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si