Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Teama de zbor, tratată altfel. Aviofobia poate dispărea

O destinație exotică, un sejur de vis și o vacanță de nota 10. Sunt lucruri la care mulți dintre noi viseză, însă ceva îi împiedică: frica de avion, o teamă care poate să dea peste cap viața unui om. Da, aceasta fobie este tot mai des întâlnită în rândul populației. Însă există metode prin care poate fi ținută sub control sau chiar învinsă.

,

Teama de zbor, tratată altfel [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Mi-e frică că va pica, mi-e frică de momentul când decolează, când aterizează"

Astfel de reacții sunt din ce în ce mai frecvente. Studiile arată că 1 din 4 persoane dezvoltă o frică irațională de zbor. În aceeași situație este și Maria, care s-a născut cu o astfel de temere.

Tânăra are 39 de ani și simte că această fobie i-a dat peste cap viața. A ratat nenumărate vacanțe și a trecut prin spaime de nedescris la unicul zor pe care s-a încumetat să îl facă, în urmă cu foarte mulți ani.

Frica de avion poate fi tratată

"Îmi transpirau palmele, nu puteam să respir, atacuri de panică, simțeam că mă sufoc și de aici, lista poate continua.

Adică nu mă relaxam, chiar nici la jumătate de oră după ce coboram din avion nu mă puteam relaxa. Cel mai teamă de momentele în care avionul prindea goluri de aer... dar mi s-a explicat ca nu a căzut niciun avion din cauza asta, deci m-am liniștit", a declarat Maria.

"Se manifestă ca toate celelalte fobii, ca o frică extremă, care ne duce cu gândul că va fi un eveniment catastrofal, că va duce chiar la sfârșitul vieții", a declarat un psiholog.

În disperare de cauză, Maria decis să facă ceva pentru a-și înfrânge teama: a apelat la ședințele de aviofobie, o tehnică nouă, prin care persoana speriată este confruntată, în repetate rânduri, cu situația care o îngrozește.

În fața panoului de comandă al simulatorului de zbor, sub coordonarea instructorului, Maria pare că se relaxează.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"După ce mi-a explicat și am început să apăs singură pe butoane, chiar a fost ca într-un joc, a declarat Maria", pacientă cu aviofobie.

De altfel, terapia aleasă de Maria pentru a-și confrunta temerile este una dintre cele mai eficiente.

"Aviofobia se tratează, fie prin terapie de scurtă durată sau de lungă durată, prin hipnoterapie și mai ales prin expunerea la stimul fizic sau prin expunerea la un simulator", a declarat un psiholog.

Citește și: VIDEO. Un avion s-a prăbușit din cauza vremii rele. Cel puțin 14 cadavre recuperate după tragedie

"Este a doua ședință, după prima ședință am avut un zbor, într-adevăr mai scurt, dar a fost mult mai bine. Iar acum va fi și mai bine, voi mai face, oricum, încă o ședință", a continuat Maria.

O astfel de ședință terapeutică de aviofobie durează, în medie, 2 ore, iar prețul este de aproximativ 900 de lei. Însă, de obicei este nevoie de mai multe ședințe pentru ca frica să dispară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI