Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Tot mai putini ospatari in restaurante. Ce salarii au

Cu siguranta vi s-a intamplat cel putin o data sa asteptati prea mult pana cand ospatarul a venit sa va ia comanda sau pana cand mancarea a fost servita. Ei bine, acest lucru se intampla pentru ca din ce in ce mai putini oameni vor o cariera in industria HORECA. Nu numai ca patronii gasesc cu greu personal, dar le este si foarte dificil sa isi pastreze angajatii.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Putini se mai pot lauda in ziua de azi cu o cariera in acest domeniul HORECA!

Claudiu, insa, este ospatar de aproape 15 ani. Este printre putinii oameni care se pot lauda. Specialistii spun, ca in medie, ospatarii demisioneaza dupa 2 ani de activitate.

Citeste si: VIDEO| Comenzile online de mâncare scad profiturile ospătarilor! Cum afectează acest lucru câștigurile lor?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Claudiu, ospatar: Ei se duc pentru un salariu mai atractiv, crezand ca vor castiga mult mai mult si o munca mai putina. Dar, de fapt, nu e asa.

Tocmai din acest motiv patronilor le este greu sa isi creeze o echipa de incredere. Roy este proprietarul unui local din Centrul Vechi al capitalei si se lupta sa gaseaca personal inca de cand a deschis. Chiar in ultima perioada, mai multi angajati au plecat fara ca macar sa anunte.

Citeste si: Hotelierii si patronii de restaurante din Romania se confrunta cu o criza de personal uriasa!

Iar salariul nu ar fi problema, spun patronii. Un ospatar castiga in medie 2.200 de lei. Suma se dubleza daca luam in calcul si bacsisul.

Lipsa acuta de personal se simte cu atat mai mult cu cat se apropie sezonul estival. Ar mai fi nevoie de 150.000

de angajati, spun reprezentantii industriei horeca.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI