Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Trei decenii de „domnie” peste cei săraci. Domnitorul nu mai e, dar sărăcia încă domnește

Dumitru Buzatu a ridicat un imperiu peste cei săraci. Județul Vaslui este rușina Europei când vine vorba de nivelul de trai al localnicilor, majoritate șomeri sau asistați social. În multe localități se trăiește ca-n Evul Mediu, iar oamenii nu au văzut niciodată o bancnotă de cinci sute de lei, cum erau cele primite mită de stăpânul județului Vaslui. 2023, o imagine cât o mie de cuvinte, care întruchipează perfect deznădejdea și neputința în care se scaldă tot județul, considerat polul sărăciei în Europa. E tărâmul celor pierduți, pe care baronul Dumitru Buzatu l-a păstorit vreme de trei decenii.

,

Trei decii de „domnie” peste cei săraci [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bietul bătrân care trudește din greu să supraviețuiască, abia dacă are cu ce să se încalțe, iar bancnotele pe care le-au găsit procurorii la stăpânul județului, nu le-a văzut până acum, nici măcar în poze.

Fără bani pentru oamenii din Vaslui

- Ați vreodată o bancnotă de cinci sute de lei?

- N-am văzut

- Nici nu știți cum arată?

- Nici nu știu cum arată.

Vasluiul e județul cu cel mai mic pib pe locuitor din România. Aici, unul din opt oameni fie e asistat social, fie șomer, iar o treime din locuitori sunt vârstnici.

Industria e la pământ, locuri de muncă nu se găsesc, doar drumuri pietruite care împrăștie praf în ochii alegătorilor. Se zbat în sărăcie, dar sunt resemnați. Tac și îndură. Poate pe asta au mizat și politicieni.

Și ce putem să facem dacă suferim? Asta este, dacă suferim, suferim, n-avem... ce putem să facem?

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Spitale unde să se trateze, nu au. Școlile se închid pe rând din pricina abandonului. Cei care aleg să învețe, fac naveta zi de zi.

La mine vin, în fiecare zi, vă spun, fără niciun fel, cel puțin zece oameni despre care cred că au și copii și știu că au copii și cer, cerșesc. Asta este o metodă de rezolvare? Că noi chiar și la nivelul acesta, organizat, al unor asociații de impact, este o metodă de rezolvare?

Aici, Dumitru Buzatu le vorbea tinerilor din Vaslui despre problema gravă a abandonului școlar, evident. fără să vină cu soluții în județul păstorit de el. Doar voluntarii se mai gândeau la binele celor năpăstuiți de soartă.

Citește și: VIDEO- Mită uriașă pentru "Baronul săracilor". Dumitru Buzatu prins de DNA cu portbagajul plin de bani

Sărăcia domnește peste oamenii din Vaslui

Să ajut oamenii și ca să să-i ajut, să să fie sănătoși, să aibă casă și să aibă ce mânca

Din casă în casă, se împart alimente și haine, de ani de zile.

Deci cu două sute cincizeci de lei vă întrețineți într-o lună?

Da, mai rămân dator, datorii, datorii și datorii

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Între timp, baronul PSD își clădea un imperiu pe spinarea celor mulți. Președintele CJ Vaslui deține mai multe terenuri în localitatea Zăpodeni și cinci construcții de sute de metri pătrați. Are proprietăți și în alte localități, chiar și din județul Suceava. Culmea e că, pe plan local, se vorbește de ani de zile de faptul că toate investițiile publice erau câștigate de firmele de casă și că în instituții erau numiți în funcții doar apropiații lui Dumitru Buzatu. Cu toate acestea, el nu a avut niciodată probleme mari cu legea.

Dacă ținem cont de faptul că astăzi un kilometru de drum județean costă aproximativ două milioane de lei sau douăzeci de miliarde de lei vechi cum suntem uneori tentați să ne exprimăm, ne dăm seama cam ce valoare am, cam ce valori am atras...

Dar lauda de sine, nu a mirosit a bine. Se pare că zbaterea baronului să atragă cât mai multe fonduri avea alt scop, căci drumurile tot de pământ sau pietruite au rămas.

Așadar, s-a sfârșit domnia unui baron local, dar nu a fost stârpită sărăcia. Vasluienii rămân să-și ducă mai departe crucea. la fel de greu ca până acum.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI