Construcția bisericii din localitatea Hlincea a început în urmă cu un an și jumătate când fiecare membru al comunității a donat cât a avut pentru ridicarea parohiei. De curând- fusese cumpărat și obiectul cel mai valoros – un clopot de 300 de kilograme de la mănăstirea Petru Vodă din județul Neamț. Meșterul se pregătea să-l monteze:

Florentin Pașaniuc, meșter: „Urma să vină cu schița, cu proiectul...

Dar dacă l-au furat acuma... N-ați mai avut ce monta? Dar ce să montăm dacă s-a furat...”

Citeste si: Dorin Cioabă îi felicită pe rromii care au furat tancul rusesc: „Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit!”

S-a furat clopotul bisericii

Preotul a fost cel care a descoperit că biserica a fost călcată de hoți și a anunțat imediat poliția. Nimeni nu își imaginează, însă, cum au reușit indivizii să fure atât de ușor, clopotul uriaș.

Bogdan Mihalachi, paroh Biserica Hlincea: „Asta este și mirarea mea pentru că eu l-am descărcat cu 5-6 oameni și din câte am înțeles au fost doar trei bărbați în momentul în care l-au încărcat, bănuiesc că au dexteritate, că au forță.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O poștăriță din Alba, fostă candidată la Senat, a fost reținută după ce a furat banii de pensii și alocații

Clopotul valorează 5.000 de euro

Clopotul era confecționat dintr-un aliaj de bronz și alamă și a costat peste 20 de mii de lei, așa că tentația a fost prea mare pentru hoți. Nimeni nu știe, deocamdată, dacă obicetul bisercesc mai este întreg sau a fost deja vândut pe bucăți și topit.

Enoriașii speră, însă, că acesta va fi găsit și se va întoarce acolo unde îi este locul.

Trei indivizi au furat, în miez de noapte, un clopot de 300 de kilograme de la o biserică din județul Iași. S-au folosit de o căruță trasă de un singur cal

Trei indivizi au furat, în miez de noapte, un clopot de 300 de kilograme de la o biserică din județul Iași. S-au folosit de o căruță trasă de un singur cal

[Sursa foto: imagini amator ]

Enoriașii, revoltați

„Vorbeam cu un vecin, hai că vorbim cu câțiva oameni să ne chinuim să îl băgăm înăuntru, ei dar cine îl poate lua de acolo... și uite că l-a luat.”

„Dar am și plâns și doamna doctor cea care a fost mai mult implicată, chiar îi curgeau lacrimile.”

Citeste si: Un tânăr a închiriat în regim hotelier un apartament în Capitală și a furat televizorul. Bărbatul l-a amanetat pentru suma de 450 de lei

Anchetatorii au făcut mai multe percheziții, au un cerc de suspecți și fac în continuare investigații pentru a găsi clopotul.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si