Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un cartier rezidențial din Cluj-Napoca duce lipsă de... trotuare

Un cartier rezidențial din Cluj-Napoca are de toate, mai puțin... trotuare. Localnicii spun că își pun viața în pericol în fiecare zi, fiind nevoiți să meargă pe șosea. De altfel, accidentele în zonă sunt frecvente, iar pericolul este cu atât mai mare cu cât în apropiere există și o școală.

Maria Stiuca,

Un cartier rezidențial din Cluj-Napoca duce lipsă de... trotuare

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În unul dintre cele mai mari cartiere din Cluj-Napoca, oamenii sunt nevoiți să facă slalom printre mașinile parcate ca sa ajungă la școala sau la locul de muncă.

Un cartier rezidențial din Cluj-Napoca nu are trotuare. Locuitorii sunt nemulțumiți

Silvia Cseh, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Trotuare deloc, ia, uite pe unde merge și acesta. Vine autobuzul!”;

„Uite cum merge și domnul acesta printre mașini, toți defapt. Trotuar nimic”,  spun revoltați locuitorii din zonă.

Citește și: Suspiciuni de crimă în cartierul de lux

Cei care și-au cumpărat apartamente în blocurile de aici nu s-au gândit în urmă cu 10 ani că nici în 2023 nu vor avea condițiile unui oraș european.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Sunt mașini peste tot, sunt parcate și pe jumătate de stradă, aici au parcările mai scurte decât mașina. Probabil că le-a dat autorizație să folosească blocurile fără trotuar, fără parcări, problema veche, toată lumea o știe”.

Citește și: Nou scandal la CFR călători: trei angajați au fost prinși băuți în timpul programului de lucru

„E greu că mai calc într-o parte și îmi pot rupe un picior că dacă e așa denivelat...greu, ce sa facem. Periculos pentru toți dar de văzut nu vede nimeni, numai ne cer taxe”, spune alt locuitor.

Părinții nu îți lasă copiii singuri pe stradă din cauza lipsei trotuarelor

Și mai greu le este părinților, care nu se încumetă să își lase copiii să meargă singuri la școală.

„Am două nepoate și cu greu le duc acasă, să știți. Foarte greu. Nu le las deloc singure”.

Localnicii spun că în trecut s-au mai întâmplat accidente în zonă.  

Citește și: Un copil a fost salvat de la moarte în trenul Botoșani-București

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Deși problema este una de ani de zile, până acum nu s-a găsit o rezolvare. Reprezentanții primăriei spun însă că modernizarea și rearanjarea străzii este cuprinsă într-un proiect mai amplu.

„Strada Edgar Quinet nu a fost uitată de administrația clujeană. Ea face parte din proiectul Centurii Metropolitane, ca drum de legătură. Urmează să realizăm studiile de fezabilitate pentru toate aceste drumuri prevăzute în proiect”, a explicat Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Citește și: Incendiu la acoperişul unui bloc din Haţeg: o persoană a fost intoxicată cu fum

Cu alte cuvinte oamenii care locuiesc aici mai trebuie să aștepte pentru că aceste lucrări să înceapă. Proiectul Centurii Metropolitane din Cluj se va realiza în două etape, iar fiecare dintre ele va avea o durată de realizare de 4 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI