De aproape 14 ani, România este ”acasă” pentru Laurent, un francez originar din Normandia, care s-a îndrăgostit de o româncă și s-a stabilit la Moieciu de Sus, unde si-a intemeiat o familie. Pasionat de fotografie, barbatul si-a convins sotia sa-i lase pe mana casa bunicilor ei, pe care a transformat-o intr-un muzeu.

„L-am inaugurat pe 16 iulie 2011, am vrut să fac pe 14 iulie, ziua Franței, dar era joi și am așteptat sâmbăta.

E locul meu de suflet unde pun toate creațiile mele și mai primesc oameni, e un loc de socializare pentru mine”, spune Laurent.

Afacere prosperă în Moeciu de Sus pentru un francez îndrăgostit de România

Vizitatorii care-i trec pragul francezului indragostit de Romania, pot să admire o colecție impresionantă de aparate foto. Cel mai vechi are peste o sută de ani.

În tinerețe, Laurent a făcut sute de fotografii si a reusit sa-si transforme pasiunea intr-o meserie.Cu timpul a învățat tot felul de tehnici pentru crearea pozelor, dar și metode inedite de a face fotografii cu obiecte banale, cum ar fi o cutie de aluminiu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Turiștii care ajung la cabana cu fotografii rămân impresionați de lucrările pe care francezul le-a expus aici. Iar multi le si cumpara

Laurent spune că dacă nu s-ar fi mutat în România, probabil ar fi regretat decizia toată viața lui. Acum e fericit că trăiește alături de familie și prieteni, dar cel mai mult îl bucură faptul că zi de zi crează fotografii unice. S-a acomodat cu țara noastră, cu limba română și mai ales cu umorul autohton.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si