Taximetrist: „Are 5 ani de puscarie si face Uber! Și-a cumpărat mașină de doi lei din Germania și face umăr. Mașină de 15 ani vechime... asta e. Când vom începe să ne ciocnim între noi, să vezi cum dispar singuri cu mâna în piept”.

L-am întâlnit pe taximetristul extrem de supărat în fața unui spital din nordul Capitalei. Aștepta clienți și când a văzut că nimeni nu se înghesuie la el în mașină, ci preferă să comande prin aplicațiile de ridesharing, a răbufnit.

Citeste si: VIDEO| Schimbări majore în legea ridesharingului. Șoferii primesc vești bune

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Pentru soferii de ridesharing este, oricum, o zi proasta. De astăzi, cei care nu detin autorizatie pentru transportul alternativ, au ramasa soferi de ocazie. Astfel ca multi au renuntat la curse.

Nu doar persoanele fizice care conduc masinile sunt obligate sa aiba autorizatie pentru transport alternativ, ci si platformelor digitale care preiau comenzile. 3 dintre acestea au avizele necesare, insa nu si toti soferii care lucreaza pentru ele.

Astfel, nu este exclus ca tarifele practicate in acest sistem sa se mareasca, iar timpul de asteptare, pentru clienti, sa devina mai lung.

Potrivit noii legislatii, o masina nu trebuie sa aiba vechime mai mare de 15 ani pentru acest tip de transport iar soferii sa aiba cel putin 2 ani de experiență.

Cei care risca sa circule pe sosele fara sa isi fi obtinut avizele necesare transportului in regim de ridesharing risca amenzi de pana la 5.000

de lei.

Citeste si: VIDEO| Uber si Bolt, interzise. Amenzi de 5.000 de lei pentru ridesharing fara atestat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si