Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Ziua Franței, sărbătorită în avans

Ziua Frantei a fost sărbatorita in avans, la Cluj Napoca. Sute de invitati au celebrat evenimentul in orasul in care traiesc cei mai multi francezi din Romania.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu ocazia zilei Nationale a Frantei, la Cluj Napoca a fost organizata o receptie eleganta care a marcat in avans cea de-a 230-a aniversare a revolutiei franceze.

Mehmet Meydan- Consulul Frantei in Romania: Clujul gazduieste o comunitate importanta de francezi, formata in special din studenti si, de asemenea, o comunitate de afaceri franceza care este coagulata in jurul Clubului Francofon de Afaceri. De asemenea, la Cluj avem un Insitut francez si bineinteles Clujul este unul dintre cele mai importante orase din tara, deci e normal sa sarbatorim Ziua Frantei si aici.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Peste 100 de evenimente organizate la Cluj si in regiune au celebrat anul acesta prietenia romano-franceza. Franta a fost onorata in cadrul a trei festivaluri majore: TIFF, Festivalul International de Teatru de la Sibiu si Jazz in The Park.

Dan Tarcea- viceprimar Cluj Napoca: Franta este un partener extraordinar pentru Romania, este in primii cinci parteneri pe care ii are Romania si este un furnizor important atat de materii prime cat si de produse.

Se vede ca relatiile pe care au reusit sa le construiasca aici in 25 de ani sunt relatii statornice, iar firmele franceze care sunt in Cluj Napoca sunt firme de renume care aduc un beneficiu extraordinar intregii comunitati.

La eveniment au participat sute de invitati printre care s-a numarat si domnul Ugur Yesil, CEO Kanal D.

Ziua Nationala a Frantei este sarbatorita, in fiecare an, pe 14 iulie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI