Este alertă meteo și marți în mai multe județe din nord-estul României. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme extremă.

Citește și: VIDEO Vremea a făcut ravagii peste tot în țară! România, sub cod roșu de vreme rea. Mesajele Ro-Alert i-au avertizaț pe români

După ce vijeliile au făcut ravagii în vestul țării, acum frontul de instabilitate se mută în est, cu precădere în județele din nord-est.

ANM a emis COD GALBEN de vreme extremă valabil pe tot parcursul zilei de azi în 13 județe din nordul și nord-estul României.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în centru și sud-est, potrivit MeteoRomania.ro.

Cod galben de averse, vijelii și grindină

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 4 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în centru și sud-est.

 

România s-a aflat, luni 3 iunie, sub cod roșu de vreme rea. Autoritățile au emis mai multe mesaje Ro-Alert.

A fost vreme de cod roșu în trei județe din centrul țării, iar meteorologii au emis zeci de avertizări nowcasting.

Vijeliile au adus rafale de peste nouăzeci de kilometri la oră și grindină, iar localnici au primit mesaje RO-Alert. 

În zonele vizate, au fost înregistrate cantități de apă de peste douăzeci și cinci de litri pe metrul pătrat. În zona localității Arheta, aluviunile au paralizat traficul feroviar dintre Brașov și Sighișoara. Trei trenuri cu sute de călători au fost oprite după ce șinele au fost acoperite cu un strat gros de grindină. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si