Close sidebar
Close sidebar

Vine canicula! Temperaturile vor creste pana la 35 de grade in urmatoarele zile. Ce regiuni sunt afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat o estimare a valorilor termice valabile in intervalul 19 iulie – 2 iulie 2017.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit informarii

MARAMURES
Pana pe 21 iunie, vremea se va incalzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 28 de grade. In 22 iunie se va produce o usoara racorire, insa in week-end, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime in jurul a 30 de grade. Procesul de incalzire se va resimti si in timpul noptilor primei saptamani, astfel incat media temperaturilor minime va creste de la 11 la 16 grade. Valori termice ridicate se vor mentine si in perioada 26-28 iunie, cu usoare variatii de la o zi la alta, dar ulterior va fi in scadere atat media maximelor diurne, spre 25…26 de grade in primele zile ale lunii iulie, cat si aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfarsitul intervalului de referinta, la 12…13 grade. In intervalele 21 – 22 iunie, 23 iunie – 24 iunie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani, va creste probabilitatea de aparitie a averselor, local mai insemnate cantitativ.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

MOLDOVA
Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 20 si 21 iunie media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 29 de grade. In 22 iunie se va produce o usoara racorire, insa, in week-end, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…32 de grade. In prima parte a celei de-a doua saptamani nu se vor inregistra variatii semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va cobori spre 26…27 de grade.

Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va fi de 13…15 grade, chiar mai ridicata in intervalul 24-28 iunie, spre 16…17 grade. In intervalele 21 – 22 iunie si 28 iunie – 2 iulie va fi mai ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si local cantitati de apa mai insemnate.

DOBROGEA
Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 21 iunie media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 30 de grade.

In 22 iunie se va produce o usoara racorire, insa ulterior, pana spre finalul primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 29…30 de grade. In a doua saptamana de prognoza nu se vor inregistra variatii semnificative ale regimului termic, media maximelor urmand a fi de 27…28 de grade. Media temperaturilor minime din acest interval va fi de 17…18 grade, cu valori mai ridicate in perioada 24-26 iunie, spre 19…20 de grade. Aversele locale, in general slabe cantitativ, au probabilitate mai mare de aparitie in intervalele 20-23 iunie si 28 iunie – 2 iulie.

LA MUNTE
Vremea se va incalzi, de la o medie a temperaturilor maxime in jur de 16 grade, pana spre 22 de grade in intervalul 24 – 28 iunie. In 22 iunie, pe fondul instabilitatii atmosferice mai accentuate, se va produce o usoara scadere de temperatura. In acelasi sens vor evolua si temperaturile minime, cele mai ridicate valori urmand sa atinga o medie de 12…13 grade. Spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza vremea se va raci usor, pana spre o medie a maximelor in jur de 17 grade si a minimelor de 8…10 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor, descarcarilor electrice si cantitatilor de apa local mai insemnate va fi mai ridicata in intervalele 21 – 24 iunie si 27 iunie – 2 iulie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI