Vouchere sociale 2024. Oficialul a transmis că este necesară o actualizare a bazelor de date în contextul în care valoarea acestor vouchere a crescut la 2.000 de lei.

„În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie.

De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri. Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit Agerpres.

Citește și: Cursul valutar pentru 22 ianuarie 2024, anunțat de BNR: Evoluția euro și a dolarului

Adrian Câciu a completat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va se va face în luna aprilie. "Până la finalul anului, 6 tranşe, de câte 250 de lei", a spus ministrul.

2,5 milioane de persoane sunt beneficiarii cardurilor sociale

Ministrul a spus că sunt în jur de 2,5 milioane de cetăţeni care vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente şi mese calde.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost duminică la Alba Iulia unde a luat parte la un eveniment organizat de europarlamentarul Victor Negrescu. Cel de-al doilea ministru a cărui prezenţă a fost anunţată anterior, ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, nu a mai fost prezent din motive personale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Noi informații în cazul crimei din Botoșani, unde un bătrân de 85 de ani și-a pierdut viața. Autorul faptei a fost reținut de oamenii legii

Vouchere de 280 de lei din ianuarie 2024 pentru zeci de mii de români

Statul acordă vouchere de 280 de lei pentru toți românii care îndeplinesc condițiile pentru donarea de sânge. Valoarea acestor vouchere s-a majorat de patru ori de la începutul anului.

O schimbare importantă are loc în ianuarie 2024 pentru toți românii care vor să doneze sânge. Valoarea tichetele primite crește de 4 ori, până la 280 lei, lucru menit să-i stimuleze pe cât mai mulți oameni să-și ajute semenii care au nevoie de sânge.

Vești bune pentru toți donatorii de sânge: valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge a crescut de la 1 ianuarie, de patru ori, de la 67 lei la 280 lei.

Citește și: ÎPS Teodosie se consideră în continuare nevinovat, după ce a fost declarat inculpat. Cum va scăpa Arhiepiscopul: ”Dosarul în sine este unul de tip spectacol”

Anunțul a fost făcut inițial de ministrul Finanțelor Publice, Marcel Bolos: "Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, a transmis Marcel Boloș la finalul anului trecut.

Potrivit ministrului liberal, această majorare a tichetelor de donare de sânge ”poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieţi”.

Cum poți să ajungi donator de sânge

Donatorul de sânge este orice cetăţean român cu domiciliul în România sau orice cetăţean al Uniunii Europene care are reşedinţa în România, în deplină stare de sănătate, care se supune regulilor prelevării de sânge total şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală, pentru a deveni donator de sânge trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

Citește și: VIDEO- Cel mai consumat produs de patiserie s-a scumpit. Covrigul costă acum mai mult chiar și cu 25%

- greutate peste 50Kg
- puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
- tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
- să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
- femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
- să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
- sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima ,boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:
-hepatită (de orice tip)
- TBC
- sifilis
- malarie
- epilepsie si alte boli neurologice
- boli psihice
- bruceloză
- ulcer
- diabet zaharat
- boli de inimă
- boli de piele: psoriazis, vitiligo
- miopie forte peste(-) 6 dioptrii
- cancer


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si