Close sidebar
Close sidebar

Vrei sa iti iei masina second hand? Alesii iti pregatesc o surpriza ce nu stim daca e pe placul tau. Ce urmeaza sa se intample?

Vreţi o maşină la mâna a doua? Veţi avea dreptul la una singură, o dată la doi ani! Aşa vor 41 de parlamentari să rezolve invazia de rable de pe şosele. O singură hibă are propunerea legislativă- specialiştii cred că o astfel de lege ar fi cam neconstituţională.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

"Ca regula generala nu mai poate sa cumpere ca persoana fizica decat o masina la doi ani, deci nu mai poti sa iei 50 de masini pt tine sa le vinzi, nu, iei o masina pentru tine", spun deputatii.

Deputatul Catalin Radulescu alaturi de alti 40 de parlamentari au semnat proiectul de lege care isi doreste sa rezolve problema samsarilor de masini, dar si a rablelor care polueaza Romania.

"E o idee f proasta pt ca ingradeste omul, adica nu inteleg de ce nu pot sa imi cumpar daca am posibilitate o masina pe saptamana", spun oamenii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Alesii spun ca samsarii aduc zeci de masini in tara pe persoana fizica si pacalesc astfel statul. 

"Acesti samsari  au evitat plata taxelor catre stat... Daca vrei sa faci asta ca activitate faci o societate, un srl iti inregistrezi masinile si platesti taxele la stat", spun cei care propun legea.

Doar o masina din 6 este noua in Romania. Datele de la inmatriculari arata ca importurile de masini second-hand sunt două ori mai mai mari în primul trimestru din 2017 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Resemnati cei care se ocupa cu aducerea de masini din strainatate asteapta sa vada ce se va intampla cu proiectul legislativ.

"Mergem in litera si spiritul legii, nu putem sa incalcam legea", spun vanzatorii din targurile auto.

Deocamdata proiectul de lege va intra in dezbaterea comisiilor de specialitate de la Senat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI