Săptămâna care a început este una cu două anotimpuri- după o încălzire ușoară a vremii începând de luni, 15 ianuarie, ninsorile se întorc, iar de vineri ne lovește un nou val de aer polar.

Citește și: Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo. Sunt anunțate depuneri de polei, ninsori și vânt puternic până marți seara

Valorile termice scad semnificativ la finalul săptămânii în curs, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

"Vom consemna și în zilele viitoare mici variații de la o zi la alta, de la valori de 7-8 grade marți până la 4-13 grade joi, dar de vineri valorile termice vor scădea semnificativ, începând din jumătatea nordică a țării", a declarat luni Elena Mateescu, director ANM. 

Maximele finalului de săptămână nu vor mai trece de 5-6 grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Până atunci este în vigoare o informare meteorologică până marți la ora 18.00 care vizează precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă în regiunile intracarpatice.

Sunt așteptate noi ninsori și revine gerul

În primele zile ale săptămânii, temperaturile sunt ușor peste mediile normale pentru această perioadă, cu maxime de 11-12 grade în Sud-estul țării.

Mai frig este în nord-vestul teritoriului- acolo maximele termice vor fi cuprinse între 0 și 5 grade Celsius.

Reîncepe să ningă munte, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Minimele sunt negative în zonele depresionare, iar vântul viscolește zăpada în special la munte.

Marți și miercuri temperaturile scad ușor, cam cu două-trei grade și ne așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Cel mai cald rămâne în Muntenia și Dobrogea, cu maxime de până la 8 grade, iar cel mai frig va fi în Transilvania, Crișana și Maramureș cu valori cuprinse între -3 și 3 grade Celsius.

Joi în schimb e o zi de primăvară în toată regula, maximele vor atinge chiar 14 grade în Vestul teritoriului și pe litoral și 10-11 în capitală.

Așadar temperaturi extrem de plăcute, chiar de primăvară, dar cu ploaie în cea mai mare parte din țară. 

Vineri se schimbă regimul termic

De vineri, însă, vremea schimbă foaia și revine frigul începând cu jumătatea nordică a țării.

Vremea se răcește din nou în weekend, iar ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Vom avea un weekend friguros cu maxime ce trec doar puțin de pragul de îngheț


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si