Tot de astăzi este valabil și un cod galben de ploi începând cu ora 12.00 până pe 16 octombrie, ora 16.00. În acest interval sunt așteptate ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă și precipitații mixte în zona montană înaltă.

Vremea se răcește în România! Cod galben de vânt în mai multe zone din țară

Vremea se răcește în România! Cod galben de vânt în mai multe zone din țară

[Sursa foto: ANM]

Se răcește vremea în România!

De duminică, începând cu ora 18.00 până luni, la ora 12:00, ANM a emis o atenționare de cod galben de vreme rea. În

acest interval menționat temporar vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55- 65 km/h, transmite ANM.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale în general de 80- 110 km/h.

”Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi izolat 20...25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi în restul masivelor montane”, prognozează meteorologii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Imagini cu un fenomen inedit al apei vin din Galați. Dunărea parcă „fierbea” în această dimineață

Vremea se răcește în România! Cod galben de vânt în mai multe zone din țară

Vremea se răcește în România! Cod galben de vânt în mai multe zone din țară

VIDEO- Prima ninsoare din această toamnă. La munte au căzut primii fulgi de nea. Prognoza meteo actualizată

Vremea extremelor în România. S-au înregistrat temperaturi negative, iar în unele zone zăpada și-a făcut apariția. La malul mării vremea s-a schimbat brusc: vântul a început să bată și norii mari de nisip s-au ridicat.

Vremea  s-a schimbat radical în România chiar în prima parte a lunii octombrie.  În weekend s-a înregistrat prima zăpadă  și temperaturi de până la -3 grade Celsius în unele zone din țară. 

Prima ninsoare din această toamnă a avut loc la munte, mai exact la Câmpulung Moldovenesc. Primii fulgi de nea au făcut ca temperaturile din termometre să ajungă aproape la 0 grade Celsius, iar pe Rarău, la orele după-amiezii se înregistrau -3 grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Ne ridicăm singuri coletele. Jumătate dintre cei care fac cumpărături online preferă livrarea la lockere

Vremea se va schimba radical în majoritatea zonelor din România. Meteorologii au anunțat că rafalele pot ajunge și la peste 110 km/h.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Capitală vântul a suflat puternic, cu peste 60 de kilometri pe oră. În Maramureş, vântul puternic a doborât un copac și l-a scos pe drumul naţional care face legătura dintre Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Vreme de o oră, circulația s-a desfășurat pe un singur sens.

În această dimineață, la Satu Mare temperatura la ora 7 ajungea la 1 grad Celsius în termometre. La Iași autoritățile au emis un mesaj RO-Alert de vânt puternic.

Citește și: VIDEO- Vremea se va răci semnificativ cât de curând. Turiștii au profitat de ultima baie în mare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si