Close sidebar
Close sidebar

Zece irakieni solicitanti de azil in Romania, intre care trei copii, prinsi cand incercau sa iasa ilegal din tara

Zece irakieni, intre care trei copii, cel mai mic in varsta de doi ani, care solicitasera azil in Romania, au fost prinsi de politistii de frontiera de la Valea lui Mihai, judetul Bihor, in timp ce incercau sa treaca ilegal granita in Ungaria. Migrantii au declarat ca voiau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Politistii de frontiera i-au descoperit pe migranti luni, in jurul orei 20.00, pe raza localitatii Valea lui Mihai, judetul Bihor, la aproximativ 100 metri de linia de frontiera, potrivit unui comunicat transmis miercuri de catre Politia de Frontiera.

Cele zece persoane, trei copii si sapte adulti, au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Valea lui Mihai, pentru continuarea verificarilor.

”Cu aceasta ocazie, s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania, sapte dintre ei fiind adulti, cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani si 3 minori, cel mai tanar avand 2 ani. La cercetari, s-a stabilit ca persoanele in cauza intentionau sa treaca illegal frontiera pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen”, se arata in comunicat.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Migrantii sunt cercetati penal pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Sursa: News.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI