Potrivit unor comunicate de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova si ale Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, perchezitiile vizeaza domicilii si societati comerciale din judetele Prahova, Giurgiu, Constanta, Vaslui, Iasi, Ialomita, Vrancea si din municipiul Bucuresti.

"In fapt, urmare a sesizarilor Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, s-a stabilit ca in perioada 2012- 2015 suspectii, prin intermediul a 74 societati comerciale, au creat un circuit comercial fictiv avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat, in vederea obtinerii de beneficii financiare substantiale",

arata sursele citate, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Astfel, in baza facturilor emise de societatile "fantoma" administrate de suspecti, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 5.300.000 euro, constand in impozit pe profit neconstituit si taxa pe valoare adaugata dedusa in mod nelegal.

In urma perchezitiilor vor fi puse in executare 21 de mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si