Pe 21 și 22 septembrie 2024, Bucureștiul va marca împlinirea a 565 de ani de la prima sa atestare documentară printr-un eveniment organizat în Piața Constituției. Sub motto-ul "LEGACY", acest eveniment special va aduce un concurs internațional de video mapping, concerte live, activități pentru toate vârstele și unul dintre cele mai mari festivaluri de street food din Europa.

Zilele Bucureștiului 2024 - program complet

Zilele Bucureștiului 2024 - program complet

[Sursa foto: Arcub]

iMapp Bucharest 2024

Ediția a 9-a a concursului internațional de 3D video mapping, iMapp Bucharest, va transforma orașul într-o "capitală mondială a luminii".

Pe fațada impozantă a Palatului Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, cu o suprafață de proiecție de 23.000 de metri pătrați, se va desfășura un spectacol unic de artă vizuală și tehnologie. Cele mai renumite echipe din domeniul video mapping-ului vor concura pentru a impresiona atât juriul, cât și publicul.

Evenimentul aduce în prim-plan echipe câștigătoare de la festivaluri internaționale de prestigiu, precum MP-STUDIO (Chongqing International Light Art Festival, China), Dirk Rauscher (Video Mapping Festival, Lille, Franța), LUCID collective (Genius Loci Weimar Festival, Germania), The Fox, The Folks (1minute Projection Mapping, Japonia) și Ivo Kovacs (Zsolnay Light Festival, Ungaria). Aceste echipe de top vor interpreta tema "LEGACY", onorând bogăția culturilor, tradițiilor și valorilor universale.

Un moment inedit al serii va fi prezența lui PIXEL, un MC virtual generat de inteligența artificială, care va prezenta echipele și va interacționa cu publicul. La final, un juriu internațional de experți în artele vizuale va desemna marele câștigător, iar publicul va putea vota echipa preferată prin SMS, aducând un plus de interactivitate evenimentului.

Citește și: Ce evenimente au loc, pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor 2024 în București

Bucharest Street Food Festival 2024

Bucharest Street Food Festival- special edition by iMapp va aduce peste 50 de food truck-uri care vor oferi delicii culinare din peste zece bucătării internaționale. Acesta este considerat "cel mai mare eveniment de street food din Europa", iar vizitatorii vor putea savura preparate variate, în timp ce se bucură de muzică și activități interactive.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Citește și: Calendar Evaluare Națională 2025: Pe ce dată încep examenele și cum se fac înscrierile?

Pe lângă spectacolele vizuale, Bucureștiul va vibra și în ritmurile muzicii live.Pe 22 septembrie, începând cu ora 11:00, Piața Constituției va fi locul de întâlnire al bucureștenilor și turiștilor dornici să se bucure de o atmosferă electrizantă, animată de DJ locali și internaționali. Concertele live ale unor trupe cunoscute vor aduce energia necesară pentru o sărbătoare memorabilă a orașului.

Bucharest Music Film Festival 2024

Tot sub sub egida Zilelor Bucureștiului 2024 este organizat și Bucharest Music Film Festival.

Festivalul se relansează într-un nou concept, după o pauză de opt ani, sâmbătă 14 septembrie, în Piața George Enescu, începând cu ora 20:00 și va continua până duminică 22 septembrie, cu zeci de reprezentații artistice cu acces gratuit dedicate publicului de toate vârstele.

Bucharest Music Film Festival ediția a XII-a aduce pe scena din Piața George Enescu artiști și orchestre de renume, atât naționali, cât și internaționali precum: Valentina Nafornița, Alexandru Tomescu, Orchestra Națională Radio, Camerata Regală, Corul Filarmonicii George Enescu, dirijați de maeștri precum Constantin Adrian Grigore, Cristian Spătaru, Iosif Prunner și Octavian Lup, Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică, Big Band Radio, Luiza Zan, Mădălina Pavăl Orchestra, Leyah și mulți alții care vor evolua într-o varietate de stiluri muzicale, de la muzică clasică la jazz, muzică cinematică și pop fusion.

Ediția din acest an se va încheia, duminică 22 septembrie, cu un concert de muzică clasică prezentat de Orchestra Națională Radio, dirijată de Cristian Spătaru cu participarea celebrei soprane Valentina Nafornița ce va interpreta lucrări din repertoriul clasic al compozitorului Giacomo Puccini.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pe lângă seriile de concerte dedicate publicului larg, programul Bucharest Music Film Festival este completat, în zilele de duminică, cu activități speciale pentru copii. Atelierele muzicale „Caruselul Vesel” și „Remi și Aventura Sunetelor”, coordonate de Cătălin Milea, îi vor introduce pe cei mici în lumea muzicii prin jocuri și experimente sonore interactive desfășurate pe 15 și 22 septembrie, începând cu ora 10:00.

Bucharest Music Film Festival 2024- program complet

14-22 SEPTEMBRIE 2024| PIAȚA GEORGE ENESCU

Sâmbătă, 14 septembrie

20:00: Camerata Regală| dirijor Constantin Grigore
Corul Filarmonicii George Enescu| dirijor Iosif Prunner

Duminică, 15 septembrie

10:00: Caruselul Vesel| Atelier muzical
20:00: Dreams and Drums by Mihai Ciprian Rogojan
21:00: Mădălina Pavăl Orchestra

Luni, 16 septembrie

20:00: Proiecție de film| Ennio (2021)| regia Giuseppe Tornatore

Marți, 17 septembrie

19:30: Opereta Stars
20:00: George Miron & Grupul Vocal Acapella
20:30: Cinestezia| Leyah

Miercuri, 18 septembrie

20:00: In My Village| Luiza Zan Sextet

Joi, 19 septembrie

20:00: Resonant Quintet
20:30: Paganini Magic| Alexandru Tomescu (vioară), Dragoș Ilie (chitară clasică)

Vineri, 20 septembrie

20:00: Big Band Radio România| Orchestra de Cameră Radio| dirijor Simona Strungaru| Mircea Baniciu| Ovidiu Lipan Țăndărică| Teo Boar| Vlady Cnejevici

Sâmbătă, 21 septembrie

19:00: Romania for Peace| Orchestra New Hope| dirijor Octavian Lup| Valentin Șerban (vioară)| Veronica Anușca (solistă) – concert finanțat de Ministerul Culturii

Duminică, 22 septembrie

10:00: Remi și Aventura Sunetelor: Tobele și ritmul, instrumente mici de percuție| Atelier muzical
20:00: Orchestra Națională Radio| dirijor Cristian Spătaru| Valentina Nafornița (solistă)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si