Zindzi Mandela, fiica cea mică a celebrului Nelson Mandela, primul președinte de culoare din Africa de Sud, a murit la 59 de ani, luni dimineață, într-un spital din Johanesburg. Zinzi Mandela era din 2015 ambasadoarea Africii de Sud în Danemarca, potrivit BBC News. Nu se cunoaște până la această oră cauza decesului.

Citeste si: Crimă înfiorătoare într-o comună de lângă Timișoara: Un tânăr de 20 de ani și-a ucis colegul de muncă

Zindzi Mandela a fost cel de-al șaselea copil al lui Nelson Mandela pe care fostul președinte al Africii de Sud l-a avut cu cea de-a doua sa soție, Winnie Madikizela-Mandela. Zindzi Mandela avea patru copii. Ea a devenit cunoscută în urmă cu 35 de ani când a citit faimoasa scrisoare a tatălui său în care refuza propunerea de eliberare condiţionată oferită de premierul sud-african Botha.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cei mai bogaţi oameni ai lumii cer să fie taxaţi mai mult

Citeste si: Apelul disperat al unui renumit medic, despre coronavirus: „Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei”

Șapte ani de la dispariția lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost un om politic sud-african, care a deținut funcția de președinte al Africii de Sud în intervalul 1994-1999. Adversar al apartheidului, a fost primul președinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ și cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a axat pe dezmembrarea moștenirii apartheidului, prin combaterea rasismului instituționalizat, a sărăciei și a inegalității și promovarea reconcilierii rasiale.

Citeste si: Haos pe litoral. Ce a descoperit ministrul Muncii la terasele din stațiuni

Nelson Mandela a primit o multitudine de premii internaționale pentru poziția sa în privința colonialismului și discriminării: între ele Premiul Nobel pentru Pace (1993). După ce a suferit un timp îndelungat de infecții respiratorii, Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani. Pe 6 decembrie 2013, Președintele Zuma a anunțat doliu național de 10 zile.

Citeste si: Scene șocante la metroul din Capitală. Ce a pățit un tânăr care a refuzat să poarte masca


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si