Un grup de peste 80 de multi-milionari au solicitat taxarea suplimentară, "imediată" şi "cu caracter permanent", a celor mai bogaţi oameni ai planetei, astfel încât pătura cea mai importantă a societății să contribuie la relansarea de după criza generată de pandemia de coronavirus, informează DW.com . "În timp ce Covid-19 loveşte în lume, milionarii ca noi au un rol esenţial de jucat pentru a însănătoşi lumea" susţine acest grup intitulat Millionaires for Humanity.

Citeste si: Starea de urgență, prelungită încă o lună! 

Pandemia de coronavirus a determinat o recesiune istorică în lume şi a împins guvernele să cheltuiască miliarde pentru a ajuta familiile şi societăţile lovite de carantina impusă de autorităţi pentru a limita propagarea coronavirusului. Mai exact, guvernele au cheltuit în acest sens aproape 11.000 de miliarde de dolari. Printre milionarii care iau poziție acum, se află proprietarul gigantului american de îngheţată Ben & Jerry's, Jerry Greenfield ori realizatorul britanic Richard Curtis.

Criza Covid-19 nu poate fi rezolvată prin donații

Milionarii spun că problemele cauzate de Covid-19 nu vor putea fi rezolvate prin donaţii, oricât de generoase ar fi ele: “şefii de guvern trebuie să se apuce să adune fonduri şi să le împartă în mod echitabil pentru a finanţa, adecvat, sistemele de sănătate, şcolile, securitatea. Toate sunt posibile printr-o creştere, permanentă, a taxelor asupra bogaţilor planetei”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit de coronavirus

În scrisoarea publicată înaintea reuniunii miniştrilor de finanţe din G20 şi a summitului european extraordinar al UE de săptămâna aceasta, se cere guvernelor să crească în mod substanţial taxele pentru oameni ca ei, conform site-ului Millionairesforhumanity.com.

«Nu suntem noi cei care îngrijesc bolnavii în unităţile de Terapie Intensivă. Nu noi conducem ambulanţele care duc bolnavii la spital. Nu noi suntem cei care umplu raioanele cu alimente şi nici cei care livrează mâncare din uşă în uşă, scrie acest grup în scrisoarea comună. Dar, adaugă ei, «noi avem bani. Mulţi. Iar acum, la fel ca şi în anii ce vin, este nevoie de bani pentru a ne reveni după criză. Impactul ei ca dura zeci de ani şi ar putea împinge jumătate de miliard de oameni în sărăcie”.

LISTA semnatarilor poate fi văzută aici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si