Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ziua Marinei. Klaus Iohannis: „Vom face un efort în plus pentru a mări bugetul Apărării”

Data de 15 august este una importantă pentru țara noastră. Este Ziua Marinei Române și a fost sărbătorită în acest an atât în portul militar, unde a avut loc ceremonia oficială, dar şi în Portul Tomis. Președintele Klaus Iohannis a participat la ceremonii.

Laura Macovei,

Ziua Marinei. Klaus Iohannis: „Vom face un efort în plus pentru a mări bugetul Apărării”

[Sursa foto: presidency.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs cu ocazia Zilei Marinei. 

Țara noastră a devenit un simbol al solidarității, coeziunii și un simbol al angajamentului NATO. Ne asumpm să apărăm împreună valorile democratice care ne unesc. Țin din nou să mulțumesc cu această ocazie prezenței trupelor armate în țara noastră. Găzduim o paletă largă de structură a Alianței”, a declarat președintele. 

Iohannis a adus un omagiu și marinarilor care s-au jertfit purtând steagul României. 

A fi marinar este mai mult decât o meserie, este un stil de viață. În această zi vă îndemn să aducem un omagiu acestor marinari care s-au jertfit.”

Ziua Marinei. Klaus Iohannis: „Vom face un efort în plus pentru a mări bugetul Apărării”

[Sursa foto: presidency.ro]

UPDATE 2.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au ajuns în port și vor asista la toate manifestațiile cu ocazia acestei zile.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Știre inițială

Astăzi, pe 15 august 2022, președintele Klaus Iohannis va ceremoniile desfășurate cu ocazia Zilei Marinei. 

Printre manifestările care vor avea loc astăzi începând cu ora 10.00, se numără ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului şi marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României şi tragerea a 21 de salve de tun. 

Ziua Marinei.

Klaus Iohannis: „Vom face un efort în plus pentru a mări bugetul Apărării”

[Sursa foto: presidency.ro]

Președintele Klaus Iohannis, prezent la toate evenimentele

După oficierea serviciului religios şi cuvântul de bun venit al şefului Statului Major al Forţelor Navale, vor urma alocuţiunile persoanelor oficiale, vizitarea navei-şcoală „Mircea” şi consemnarea momentului în Cartea de Onoare a velierului. 

Citeste si: Mesaje de Sf. Maria 2022 cu imagini: La mulţi ani! Urări şi felicitări pentru sărbătoriţii zilei de azi

În Portul Tomis, activităţile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vor avea loc în între 10.00- 13.00 şi 17.00- 20.00 şi vor cuprinde expoziţii de tehnică militară, standuri cu ofertele educaţionale ale instituţiilor militare de învăţământ, ateliere interactive de noduri marinăreşti, face-painting şi foto-corner.

Jocuri și expoziții pentru turiști

În prima parte a zilei de luni, după defilarea aviaţiei, se va da startul jocurilor și concursurilor marinărești în jurul orei 11.00, însoţit de alaiul său, şi va da startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti, la care vizitatorii vor fi invitaţi să participe. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Formaţia de nave militare, ancorate în faţa Comandamentului Flotei, va defila, în intervalul orar 11.00-12.00, de la Constanţa până la Midia şi înapoi, pentru a saluta turiştii aflaţi pe litoral. Defilarea va fi încheiată de parada ambarcaţiunilor turistice, în jurul orei 12.45, după care Zeul Neptun se va retrage şi va urma un spectacol de artificii, oferit de către Primăria Municipiului Constanţa ”, au transmis Forţele Navale. 

Mini-concert în partea a doua a zilei

În cea de-a doua parte a zilei de luni, între orele 17.00-20.00, publicul este invitat la un mini-concert susţinut de formaţiiile muzicale ale Forţelor Navale Române şi Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, cantonată la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, care va avea loc pe faleza de la Cazino.

Citeste si: Maria Dragomiroiu a dezvăluit secretul părului ei. Cum își menține podoaba capilară impecabila

Cea de-a 120-a aniversare a Zilei Marinei Române se va încheia cu un concert extraordinar, susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi cu retragerea cu torţe a marinarilor, urmate de un spectacol de artificii. 

Retragerea cu torţe va avea loc între orele 20.30-22.00 şi se va desfăşura pe itinerariul Cazino – Bulevardul Regina Elisabeta – Farul Genovez – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu.

Ce reprezintă Ziua Marinei

Ziua Marinei Române  este o sărbătoare civilă și militară. Autoritățile publice, dar și celelalte instituții ale statului organizează, cu această ocazie, diferite programe și manifestări cu caracter evocator, în spiritul tradițiilor poporului român.

La acestea se adaugă și prin ceremonii militare și religioase organizate de Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Administrației și Internelor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI