Close sidebar
Close sidebar

14 iulie 2022, Ziua Națională a Franței. Cum a sărbătorit Ambasada din București această zi

14 iulie 2022, Ziua Națională a Franței. În Franța, Ziua Națională este sărbătorită prin tradiţionala paradă militară de 14 Iulie pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysées.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

14 iulie 2022, Ziua Națională a Franței.  Pentru populația franceză, ziua de 14 iulie are o semnificație importantă din două motive: Sărbătorirea Revoluției de la 1789 (cucerirea Bastiliei) și Sărbătorirea Federației (Fête de la Fédération) de la 14 iulie 1970.

Franța sărbătorește Ziua Națională pe 14 iulie

În acest an, tema defilării este „Împărtăşim flacăra”, o triplă referinţă la legătura armată-naţiune, la flacăra Rezistenţei întrupată de Hubert Germain, ultimul dintr-un grup de luptători decoraţi pentru că au ajutat la eliberarea Franţei de sub ocupaţie nazistă, decedat anul trecut.

De asemenea, se mai face referire la flacăra olimpică a cărei depozitară este Franţa până la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Din cortegiu fac parte și medaliaţi olimpici şi paralimpici.

Aproximativ 6.300 de persoane participă la parada din acest an, alături de 64 de avioane, o dronă, 25 de elicoptere, 200 de cai şi 181 de vehicule motorizate.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Defilarea a fost deschisă de drapelele a nouă state invitate, majoritatea dintre ele vecine Rusiei sau Ucrainei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Ce tradiții au francezii pe 14 iulie

Cu ocazia celebrării Ziua Franței au loc diverse evenimente: paradă militară, concert de operă în aer liber, focuri de artifici și diverse programe culturale.

Focul de artificii este evenimentul cel mai așteptat de către francezi. Timp de 30 de minute Turnul Eiffel devine centrul unui spectacol magic de sunete și lumini

În acest an, focul de artificii va începe la ora 23, ora Franței.

Concert simfonic

Pentru al nouălea an consecutiv, cu ocazia zilei de 14 iulie se va organiza un concert simfonic. Intrarea va fi liberă.

Evenimentul se va deschide la ora 21.15, ora Franței.

Parada militară de pe Champs Elysses

Pe 14 iulie are loc celebra paradă militară de pe bulevardul Champs Elysees.

Citeste si: 14 iulie, Ziua Națională a Franței. Ce semnificație are pentru francezi această zi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI