Close sidebar
Close sidebar

5 idei pentru amenajarea curtii cu pavaje

Amenajarea unei curții reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte care țin de gospodărie, deoarece exteriorul acesteia este la fel de important ca și interiorul. Astfel, nu numai locuința în sine trebuie să fie amenajată într-un mod potrivit, ci și curtea, spațiul exterior al casei. Află din acest material care sunt cele mai bune idei de amenajare a curții folosind pavaje și care sunt micile secrete pe care trebuie să le ai în vedere!

Diana Bostan,

Pavaj terasă

[Sursa foto: Unsplash.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pavarea terasei cu pavaje

Pavajele sunt un mod foarte prietenos și elegant de amenajare a teraselor, mai ales că acestea sunt și foarte ușor de întreținut. Poți găsi pavaje la preț avantajos în marile magazine, însă nu uita să iei în calcul și materialele necesare pentru realizarea unui suport adecvat. Vei avea nevoie de saci de nisip, dar și de scule speciale care să te ajute să montezi pavajele într-un mod corect. Planeitatea în acest caz este foarte importantă, așadar, va fi nevoie să lucrezi corect, cu multă atenție la detalii.

Citește și: Cum vă puteți asigura un confort sporit în propria locuință?

Pe terasă poți ulterior să dispui o masă cu scaune sau orice alt obiect de mobilier de exterior care să te poată ajuta să obții un aspect perfect al spațiului adiacent casei tale.  

Pavarea aleilor cu pavaje

Un mod elegant și modern de a amenaja spațiul curții tale este să pavezi aleile cu pavaje. În acest sens, poți fie să continui cu nuanța aleasă pentru terasă, fie în absența acesteia să optezi pentru diferite nuanțe care să te ajute să obții un aspect deosebit al aleilor. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Cea mai bună cadă freestanding ieftină: cum o alegi și de unde să o cumperi, fără să renunți la calitate?

Pavarea aleilor se face cu ușurință, însă va fi nevoie să iei în calcul și montajul bordurilor, pentru a delimita zonele de trafic de zonele verzi ale curții tale. 

Pavarea zonei de grătar

Dacă ai o curte mare și vrei să construiești un grătar de grădină, atunci tot ce trebuie să faci este să iei în calcul și pavarea zonei adiacente acestuia.

Pe lângă faptul că din punct de vedere al aspectului vei ieși în câștig, pavajul îi va oferi grătarului stabilitate și o bună planeitate. Este recomandat să optimizezi această zonă pentru a te bucura de un aspect potrivit la nivelul întregii curți.

Pavarea zonelor de joacă

Dacă vrei să schimbi aspectul curții tale, atunci un mod foarte bun de a face acest lucru este să delimitezi spațiul de joacă sau de recreere și să îl pavezi. În acest fel vei obține o delimitare clară a zonelor, putând astfel evita situația în care trafic s-ar desfășura pe gazon sau în care acesta ar deveni loc de joacă. 

Pavarea trotuarului perimetral

Poți schimba în totalitate aspectul locuinței tale prin folosirea pavajelor pentru zona de centură ce străjuiește locuința. Cunoscută și sub numele de trotuar perimetral, această zonă poate include pavarea cu realizarea măsurilor speciale de prelingere a apei, deviind-o pe aceasta spre rigolele speciale de scurgere. 

Citește și: Piatra decorativă – element cheie în designul exterior

Pavajele oferă așadar o multitudine de posibilități de amenajare a curților, iar efectul imediat este aspectul deosebit pe care îl conferă acestora. În plus vorbim despre spații mai bine organizate și mai ușor de delimitat și amenajat, care contribuie la un plus de confort. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Este important ca atunci când cumperi pavajele pentru curtea ta să apelezi la specialiști în domeniul materialelor de construcții, așa cum sunt cei de la MatHaus. În acest fel vei ști că ai achiziționat produse de calitate, care îți vor permite să îți pui în operă proiectele, oricât de îndrăznețe ar fi acestea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI