Rusia a înregistrat vineri 12.126 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr zilnic raportat de la începutul pandemiei, potrivit datelor furnizate de echipa de coordonare a reacţiei ţării în faţa pandemiei.

„În ultimele 24 de ore au fost confirmate 12.126 de cazuri de infectare cu coronavirus în 85 de regiuni, printre care şi 3.272 (27%) de cazuri fără manifestări clinice”, potrivit declaraţiei oficialilor din domeniul sănătăţii, citați de Rador.

În total, Rusia a declarat 1.272.238 de cazuri de coronavirus pe data de 9 octombrie. Numărul deceselor asociate noului coronavirus a depășit 22.200 de cazuri în Rusia. Rata mortalității este la jumătate față de cea din România: 152 de decese la milionul de locuitori.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova a declarat anterior că data de 11 mai a fost vârful pandemiei, cu 11.656 de cazuri declarate oficial în acea zi.

Sistemul de sănătate din Rusia, la limita rezistenței

Mărturii din spitalele din întreaga țară sugerează că sistemul de sănătate rusesc se luptă din greu pentru a face față noilor cazuri de coronavirus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

În timp ce în Moscova se pot vedea cozi de ambulanțe în afara spitalelor sale, precum și reactivarea a două spitale militare, în St Petersburg, al doilea oraș al Rusiei, capacitatea de internare a ajuns la nivelul de ocupare de 80%.  

Potrivit The Independent, pandemia lovește orașele mai mici într-un mod în care nu a făcut-o în timpul crizei din primăvară. Regiunea Urali pare să fie afectată în mod deosebit de grav.

Spre exemplu, în orașul industrial Chelyabinsk, timpii de așteptare pentru ambulanțe se extind până la zile întregi. Joi, paramedicii din oraș au primit instrucțiuni să ignore toate apelurile, cu excepția celor mai urgente. 

Moscova- orașul cu cel mai mare număr de cazuri de departe- a reimpus unele restricții luna trecută. Primarul capitalei, Serghei Sobyanin, le-a recomandat celor peste 65 de ani să rămână acasă și le-a spus angajatorilor să păstreze cel puțin o treime din personalul lor care lucrează de acasă. 

Sursa: Independent.co.uk


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si